Як приготувати смачне шоколадне масло?
Содержание
Смак ніжного шоколадного масла знайомий всім з дитячих років і пов’язаний з самими приємними спогадами. Але знайти такий продукт високої якості в сучасних магазинах непросто. Якщо ви хочете отримати задоволення і зануритися в дитинство, спробуйте приготувати його самостійно.
Варіанти приготування шоколадного масла
Як приготувати смачне шоколадне масло? Нижче детально описано декілька варіантів.
Варіант №1
Цей рецепт дуже простий і передбачає використання невеликої кількості інгредієнтів:
- близько 230-250 г вершкового масла;
- вісім столових ложок з гіркою натурального порошку какао;
- п’ять ст. л. цукрової пудри (можна більше, залежно від бажаної підсумкової солодощі продукту).
Інструкція:
- Спочатку треба довести до м’якого стану масло. Для цього просто заздалегідь вийміть його з холодильника і залиште на кухні при кімнатній температурі. Для прискорення процесу можна наблизити масло до джерела тепла, але не сильно: розтопленим воно бути не повинно.
- З’єднайте порошок какао з цукровою пудрою, бажано просіяти їх через сито, щоб надати суміші розсипчастість і однорідність.
- Масло помістіть в будь-яку досить глибоку ємність, додайте трохи цукру з какао і починайте збивати масу міксером або заглибним блендером. Поступово додайте решту сухих компонентів, продовжуючи збивання. Якщо у вас є стаціонарний блендер або кухонний комбайн, то можна змішувати продукти в його чаші.
- Шоколадно-масляну суміш потрібно помістити в контейнер або іншу тару і прибрати або в холодильник або морозильну камеру, щоб масло застигло.
Варіант №2
Приготоване таким способом масло ідеально підійде для круасанів, так як не буде швидко танути і знайде ніжну консистенцію. Ось що знадобиться:
- пачка вершкового масла;
- плитка шоколаду.
Опис процесу:
- Спочатку займіться шоколадом. Його потрібно або розтопити на водяній бані, або розплавити, використовуючи мікрохвильову піч. Коли воно придбає рідку консистенцію, залиште його на кілька хвилин, щоб трохи остудити.
- Масло дістаньте з холодильника. Замороженим і сильно твердим воно бути не повинно, але і розм’якшеним теж, так як його доведе до потрібної консистенції гарячий розтоплений шоколад.
- Нарізайте масло шматочками і вводите в ще гарячу шоколадну масу, одночасно розмішуючи все віночком, подрібнюючи заглибним блендером або збиваючи з допомогою міксера.
- Готову масу перекладіть в яку-небудь ємність і відправте в холод для застигання.
Варіант №3
Такий рецепт передбачає поєднання шоколаду з какао. Потрібно:
- 180-200 г вершкового масла;
- три ст. л. порошку какао;
- близько 30 грамів (приблизно третина плитки) шоколаду;
- за смаком цукрова пудра (можна не додавати, якщо ви не любите солодке).
Процес приготування:
- Спочатку слід в мікрохвильовій печі або за допомогою водяної бані розтопити шоколад, але не до дуже рідкого стану. Масло повинно бути розм’якшеним, тому вийміть його з холодильника заздалегідь.
- З’єднайте м’яке масло з гарячим шоколадом, відразу все збийте.
- Поступово всипайте порошок какао з пудрою, продовжуючи процес збивання.
- Коли маса стане однорідною і набуває рівний коричневий відтінок, перетягніть її в контейнер або іншу ємність і прибирайте в морозилку або холодильник.
Варіант №4
Можна зробити смачне і ароматне масло з таких продуктів:
- 230 г вершкового масла;
- 90 г шоколаду;
- столова ложка молока або вершків;
- пара ст. л. какао-порошку;
- пакетик ваніліну;
- одна-дві ст. л. цукрової пудри;
- чайна або столова ложка рому або коньяку для аромату.
Інструкція:
- Олію заздалегідь вийміть з холодильника, щоб воно встигло трохи розм’якнути.
- У миску поломайте шоколад, туди ж влийте молоко. Далі ємність або відправте в мікрохвильовку, або на водяну баню, щоб суміш стала рідкою.
- У рідкий шоколадно-молочний склад додайте какао і цукрову пудру, туди ж всипайте ванілін і вливайте коньяк. Все добре перемішайте.
- Далі порціями додайте в масло шоколадну складову і одночасно всі активно збивайте міксером або блендером.
- В результаті у вас вийде однорідна ніжна маса, яку потрібно перекласти в будь-яку підходящу ємність і прибрати в холодильник.
Рекомендації
Щоб в домашніх умовах отримати ніжне і неймовірно смачне шоколадне масло, дотримуйтесь рекомендації:
- Важливо обрати якісне та натуральне масло, виготовлене з вершків. В його складі не повинно бути рослинних жирів, сухого молока та інших компонентів, що впливають на смак продукту.
- Якщо ви використовуєте шоколад, то і він повинен бути високої якості і бажано не містять штучних добавок. Для приготування підійде як солодке молочне ласощі, так і гірке з високим вмістом бобів какао. Все залежить від ваших уподобань.
- Якщо в якості додає колір і смак компонента ви вибрали какао, то використовуйте саме порошкове, а не гранульоване, бажано натуральне. Якщо воно солодке, то кількість цукрової пудри можна зменшити.
- Звичайний цукровий пісок для приготування не підійде: він буде хрустіти, або розтане і зіпсує консистенцію масла. А кількість цукрової пудри можна змінювати з урахуванням смакових переваг: одним з душі дуже солодке масло, інші не люблять приторне.
- Не растапливайте масло, так як після повторного застигання воно може змінити смак і консистенцію, що вплине на характеристики всього ласощі.
- Шоколадне масло можна мазати на хліб, булочки або круасани, змішувати з морозивом або додавати в інші десерти, використовувати в якості начинки випічки.
- Можна покласти тільки що приготовану м’яке масло в фігурну ємність: тоді після застигання воно придбає цікаву форму, яка дуже сподобається дітям.
Спробуйте приготувати знайома всім з дитинства шоколадне масло своїми руками! Цей десерт точно сподобається вам і всій родині, включаючи дітей.
loading…
loading…