3578 Як приготувати сухий бісквіт?

Як приготувати сухий бісквіт?


Сухий бісквіт – особлива і одночасно дуже проста випічка, в процесі приготування якої не використовують жир і дріжджі. А це значить, що таким ласощами зможуть порадувати себе навіть ті, хто слідкує за кількістю з’їдених калорій.

Про те, як приготувати таку випічку, розповімо далі.

Що на десерт?

Сухі бісквіти прийшли до нас від французьких кондитерів, але довго не приживалися, так як наші співвітчизники віддавали перевагу м’якій здобу.

Але варто було скуштувати французькі ласощі, і від нього вже ніхто не зміг відмовитися. Використовувати його можна в якості основи для тортів або насолоджуватися первинним смаком за чашкою улюбленого напою.

Ідеальною випічка вважається в тому випадку, якщо всередині вона пориста і м’яка, а зовні покрита легкої, але щільною кіркою.

І ми, звичайно ж, поділимося з вами деякими секретами.

У першу чергу потрібно уважно стежити за тим, щоб жовток був ретельно відділений. Адже навіть невелика його кількість не дасть збити яйця до потрібного стану.

Як приготувати сухий бісквіт?

Легкість забезпечить такий простий процес, як просіювання борошна. Сприяє цьому результату і повільне розмішування інгредієнтів.

Від соди і розпушувача потрібно відмовитися, бо це може призвести до нерівномірного пористості, і в розрізі можуть бути помітними грудочки, які не вдалося розмішати.

На кефірі

Готується це ласощі досить швидко, тому рецепт відмінно підходить тим, кому хочеться смачненького на швидку руку. Будуть потрібні:

  • борошно – 80 г;
  • цукор – 150 г;
  • яєчний білок – 6 шт.;
  • сік лимона – 1 ст. л.;
  • щіпка солі.

Дуже важливо вести себе з тестом акуратно, щоб не порушити поява бульбашок в процесі підготовки.

Читайте ще:  54 минуты, которые разрушили брак

Білки повинні бути попередньо охолодженими, це обов’язкова умова.

Збити їх з соком лимона до появи піни, додати половину цукру і збивати до повного його розчинення.

З’єднати з борошном, до якої попередньо потрібно додати другу половину цукру і сіль. Акуратно розмішати і вилити у форму. Випікати протягом півгодини при температурі 180 градусів.

Прикрасити випічку можна збитими вершками і фруктами.

З чорносливом

Всього з декількох простих продуктів можна приготувати смачний торт, який обов’язково оцінять ваші близькі та гості. Будуть потрібні:

  • борошно – 150 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • цукор – 120 г;
  • пудра – 2 ст. л.;
  • нежирний йогурт – 200 г;
  • чорнослив.

Жовтки розтерти з цукром до утворення піни і збільшення в об’ємі. Потім поступово додати борошно і замісити тісто.

Окремо збити білки. Можна додати до неї кілька крапель оцту, це спростить процес. Робити це потрібно, поки не з’являться стійкі піки.

Дуже акуратно, щоб не зіпсувати піки, ввести отриману піну у підготовлену основою. Викласти у форму і випікати 30 хвилин.

Після охолодження бісквіт розрізати на два коржі, промазати збитим йогуртом з цукровою пудрою, викласти попередньо запарений в гарячій воді і подрібнений чорнослив.

Савойський

Для нього до інгредієнтів додають крохмаль. Це дозволяє домогтися більшої пористості. Ще один плюс — в процесі нарізання випічка не буде кришитися. Знадобляться:

  • яйця – 6 шт.;
  • цукор – 1 ст.;
  • крохмаль – 50 г;
  • борошно – 1 ст.;
  • ванілін.

Жовтки розтерти з цукром. З’єднати інші сухі інгредієнти, ввести жовтки і замісити. Білкову піну викласти в тісто і відправити в духовку на 1 годину.

Сам по собі сухий бісквіт – прекрасна основа для кулінарних експериментів. Для прошарку можна приготувати велику кількість ягідно-фруктових начинок, а для просочення підійдуть креми на основі сметани, вершків, згущеного молока, вершкового сиру.

Читайте ще:  Гуси переходившие дорогу довели женщину до истерического смеха

Як приготувати сухий бісквіт?

Якщо хочеться додати тесту особливої нотки, додайте в процесі приготування цедру лимона або апельсина, сухофрукти, шматочки шоколаду, корицю або какао.

Пригостіть такий здобою рідних і гостей, і отримаєте безліч компліментів. Приємного апетиту!

По теме: ( из рубрики Статті )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top