Як приготувати піцу з кабачків?
Содержание
З кабачків можна приготувати безліч страв, і про це знають досвідчені господині. Але далеко не всім відомо, що з них може вийти корисна і практично дієтична піца. З’ясуйте, як її приготувати просто і швидко.
Кабачкова піца: суцільні плюси
Якщо ви вирішите приготувати піцу з кабачків, то зможете оцінити всі її переваги. По-перше, вона набагато менш калорійна, ніж звичайний варіант з тестом, тому таке блюдо можна сміливо вважати дієтичним, адже кабачок містить всього близько 20 кілокалорій, що мізерно мало. Кабачкова піца стане смачним і ситним обідом при схудненні і не зашкодить фігурі.
По-друге, кабачкова піца дуже корисна, адже основний її компонент містить багато поживних речовин: клітковину, білок, калій, натрій, залізо, магній, вітаміни С, А, Д і групи В. Кабачки покращують травлення, прискорюють обмін речовин, нормалізують роботу нервової системи, покращують склад крові, зміцнюють серцевий м’яз, а також допомагають виглядати краще і ставати здоровішими.
По-третє, піца з кабачків досить проста в приготуванні. Її основа точно вийде м’якою і повітряної, а для начинки можна використовувати будь-які продукти, що є у вашому холодильнику. Готується страва досить швидко і не вимагає особливих навичок і спеціальних пристосувань.
Варіанти приготування
Як приготувати незвичайну і смачну кабачкову піцу? Пропонуємо кілька способів.
Спосіб перший
Підготуйте такий набір продуктів:
- молодий кабачок середніх розмірів;
- три стрілки зеленої цибулі;
- 100 г пшеничного або іншого борошна;
- томат;
- пучок кропу;
- 150 г філе курки або індички;
- яйце;
- дві ст. л. рослинного масла;
- дві ч. л. соєвого соусу;
- італійські або прованські трави;
- 120 г сиру твердого сорту;
- половина ч. л. розпушувача;
- третина ч. л. солі.
Опис процесу:
- Займіться кабачком: його потрібно вимити і потерти на середній або дрібній тертці. Якщо шкірка щільна, можна зрізати її, але у молодих овочів вона зазвичай тонка. Зайву рідину треба віджати.
- Куряче філе промийте і поріжте невеликими кубиками, залийте їх соєвим соусом, щоб вони трохи помариновались і придбали пікантний смак.
- Томат можна порізати тонкими скибочками або дрібними кубиками.
- У сковороді прогрійте масло, на ньому смажте до легкої золотавості нарізану і промаринованную курку.
- Цибуля вимийте і поріжте, так само поступите з зеленню кропу. Додайте все це до кабачків, туди ж введіть сіль, розпушувач, яйце і борошно. Починайте все ретельно перемішувати, щоб у вас вийшло подобу тесту.
- Підготуйте деко або форму, змастіть маслом дно, викладайте на нього кабачкову масу і розрівнюйте його.
- Викладайте шматочки томату, рівномірно розподіляючи їх по кабачковому тесту. Потім кладіть курку, сипте прованські трави. Зверху посипте потертий сир і порубаний кріп.
- Піца з кабачків готується в духовці при 180 градусах протягом півгодини.
Спосіб другий
Піца по даному рецепту вийде не менш смачною, і для приготування потрібно:
- 800 г кабачків;
- півсклянки манної крупи;
- третину склянки звичайної або вівсяної муки;
- два яйця;
- 150 г сосисок або вареної ковбаси (допускається використовувати і шинку);
- 140 г сиру твердого сорту;
- соковитий досить великий томат;
- головка цибулі;
- пара ст. л. рослинного масла (при бажанні використовувати вершкове);
- п’ять ст. л. майонезу;
- улюблені спеції;
- сіль.
Інструкція:
- Спочатку зробіть кабачкове тісто. Для цього головний інгредієнт, тобто безпосередньо кабачок подрібніть. Можна занурити його в блендер, пропустити через м’ясорубку або потерти на тертці. Отриману після таких маніпуляцій масу злегка надавіть для видалення надлишків рідини, змішайте з яйцями, манкою, сіллю і борошном. Після перемішування у вас повинно вийти подобу тіста: м’якого і еластичного. Можна залишити його на півгодини, щоб воно набухло і ущільнилося за рахунок манки.
- Цибулю слід злегка обсмажити для розм’якшення, так що очистіть його, пошинкуйте і викладайте на сковорідку з розігрітою олією. Він повинен стати трохи золотистим і м’яким.
- Підготуйте і інші компоненти начинки. Томат нарізається кубиками, як і ковбаса. Сир потріть на тертці.
- У змащену маслом форму викладайте разбухшее кабачкове тісто, розрівнюючи його і рівномірно розподіляючи по дну. На нього покладіть смажену цибулю, потім ковбасу і томати, присипте все спеціями і сіллю. Зверху посипте сир і його змастіть майонезом, щоб верхівка не пригоріла.
- Надсилайте форму в розігріту до 190 градусів духовку приблизно на сорок хвилин.
- Готово! Нарізайте піцу на порційні шматочки і подавайте до столу.
Спосіб третій
Якщо ви вирішите вибрати цей варіант приготування, то потрібно буде запастися такими продуктами:
- 600-700 г кабачків;
- велике яйце;
- три великих ложки борошна;
- 2/3 склянки або трохи менше манки;
- 100 г оливок;
- 150 грамів ковбаси (можна використовувати будь-яку, включаючи копчену);
- 200 г білих грибів або шампіньйонів;
- трохи масла;
- 130 г твердого сиру;
- болгарський перець;
- сіль.
Опис приготування:
- Перший важливий крок – приготування тіста. Робиться воно просто: кабачки при необхідності очистіть (якщо шкірка щільна), будь-яким доступним вам способом подрібніть. Приміром, їх можна прокрутити на м’ясорубці або просто потерти на тертці. Додайте до маси манку, яйце, борошно, трохи солі. Перемішайте все і залиште для набухання манної крупи.
- Поки тісто доходить до потрібної консистенції, переходьте до наступного кроку. Начинка буде складною, і всі складові потрібно підготувати. Ковбасу порізати соломкою або дрібними кубиками, перець після видалення плодоніжки і насіння теж нарізається соломкою або тонкими кільцями. Оливки порізати на половинки або іншим способом. Томат також подрібніть, тобто наріжте кубиками або дуже тонкими часточками (можна і кільцями). Гриби добре вимийте, ріжте їх пластинками або якось по-іншому.
- Тісто готове, і його треба розподілити по змащеного маслом дно форми або дека. Зверху викладайте начинку, змішавши її або розташовуючи компоненти шарами (робити це можна довільним чином). В останню чергу потріть на поверхню сир.
- Розігрійте до 170 градусів вашу духовку і відправте в неї форму приблизно на годину або трохи менше. Піца повинна стати м’якою і підрум’янитися. Тепер її можна діставати і подавати.
Використовуйте кабачки для приготування корисної і дуже смачної піци. Це дуже просто!
loading…
loading…