482 | 0
Раздел: Статті
Оцените статью:
  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 голос, в среднем: 3 из 5)

Як приготувати піцу з кабачків?

З кабачків можна приготувати безліч страв, і про це знають досвідчені господині. Але далеко не всім відомо, що з них може вийти корисна і практично дієтична піца. З’ясуйте, як її приготувати просто і швидко.

Кабачкова піца: суцільні плюси

Якщо ви вирішите приготувати піцу з кабачків, то зможете оцінити всі її переваги. По-перше, вона набагато менш калорійна, ніж звичайний варіант з тестом, тому таке блюдо можна сміливо вважати дієтичним, адже кабачок містить всього близько 20 кілокалорій, що мізерно мало. Кабачкова піца стане смачним і ситним обідом при схудненні і не зашкодить фігурі.

По-друге, кабачкова піца дуже корисна, адже основний її компонент містить багато поживних речовин: клітковину, білок, калій, натрій, залізо, магній, вітаміни С, А, Д і групи В. Кабачки покращують травлення, прискорюють обмін речовин, нормалізують роботу нервової системи, покращують склад крові, зміцнюють серцевий м’яз, а також допомагають виглядати краще і ставати здоровішими.

По-третє, піца з кабачків досить проста в приготуванні. Її основа точно вийде м’якою і повітряної, а для начинки можна використовувати будь-які продукти, що є у вашому холодильнику. Готується страва досить швидко і не вимагає особливих навичок і спеціальних пристосувань.

Варіанти приготування

Як приготувати незвичайну і смачну кабачкову піцу? Пропонуємо кілька способів.

Спосіб перший

Підготуйте такий набір продуктів:

  • молодий кабачок середніх розмірів;
  • три стрілки зеленої цибулі;
  • 100 г пшеничного або іншого борошна;
  • томат;
  • пучок кропу;
  • 150 г філе курки або індички;
  • яйце;
  • дві ст. л. рослинного масла;
  • дві ч. л. соєвого соусу;
  • італійські або прованські трави;
  • 120 г сиру твердого сорту;
  • половина ч. л. розпушувача;
  • третина ч. л. солі.
  Чи варто віддавати дитину в ясла?

Опис процесу:

  1. Займіться кабачком: його потрібно вимити і потерти на середній або дрібній тертці. Якщо шкірка щільна, можна зрізати її, але у молодих овочів вона зазвичай тонка. Зайву рідину треба віджати.
  2. Куряче філе промийте і поріжте невеликими кубиками, залийте їх соєвим соусом, щоб вони трохи помариновались і придбали пікантний смак.
  3. Томат можна порізати тонкими скибочками або дрібними кубиками.
  4. У сковороді прогрійте масло, на ньому смажте до легкої золотавості нарізану і промаринованную курку.
  5. Цибуля вимийте і поріжте, так само поступите з зеленню кропу. Додайте все це до кабачків, туди ж введіть сіль, розпушувач, яйце і борошно. Починайте все ретельно перемішувати, щоб у вас вийшло подобу тесту.
  6. Підготуйте деко або форму, змастіть маслом дно, викладайте на нього кабачкову масу і розрівнюйте його.
  7. Викладайте шматочки томату, рівномірно розподіляючи їх по кабачковому тесту. Потім кладіть курку, сипте прованські трави. Зверху посипте потертий сир і порубаний кріп.
  8. Піца з кабачків готується в духовці при 180 градусах протягом півгодини.

Спосіб другий

Піца по даному рецепту вийде не менш смачною, і для приготування потрібно:

  • 800 г кабачків;
  • півсклянки манної крупи;
  • третину склянки звичайної або вівсяної муки;
  • два яйця;
  • 150 г сосисок або вареної ковбаси (допускається використовувати і шинку);
  • 140 г сиру твердого сорту;
  • соковитий досить великий томат;
  • головка цибулі;
  • пара ст. л. рослинного масла (при бажанні використовувати вершкове);
  • п’ять ст. л. майонезу;
  • улюблені спеції;
  • сіль.

Інструкція:

  1. Спочатку зробіть кабачкове тісто. Для цього головний інгредієнт, тобто безпосередньо кабачок подрібніть. Можна занурити його в блендер, пропустити через м’ясорубку або потерти на тертці. Отриману після таких маніпуляцій масу злегка надавіть для видалення надлишків рідини, змішайте з яйцями, манкою, сіллю і борошном. Після перемішування у вас повинно вийти подобу тіста: м’якого і еластичного. Можна залишити його на півгодини, щоб воно набухло і ущільнилося за рахунок манки.
  2. Цибулю слід злегка обсмажити для розм’якшення, так що очистіть його, пошинкуйте і викладайте на сковорідку з розігрітою олією. Він повинен стати трохи золотистим і м’яким.
  3. Підготуйте і інші компоненти начинки. Томат нарізається кубиками, як і ковбаса. Сир потріть на тертці.
  4. У змащену маслом форму викладайте разбухшее кабачкове тісто, розрівнюючи його і рівномірно розподіляючи по дну. На нього покладіть смажену цибулю, потім ковбасу і томати, присипте все спеціями і сіллю. Зверху посипте сир і його змастіть майонезом, щоб верхівка не пригоріла.
  5. Надсилайте форму в розігріту до 190 градусів духовку приблизно на сорок хвилин.
  6. Готово! Нарізайте піцу на порційні шматочки і подавайте до столу.
  Медиа-группа Two Group - cотрудничаем с рекламодателями

Спосіб третій

Якщо ви вирішите вибрати цей варіант приготування, то потрібно буде запастися такими продуктами:

  • 600-700 г кабачків;
  • велике яйце;
  • три великих ложки борошна;
  • 2/3 склянки або трохи менше манки;
  • 100 г оливок;
  • 150 грамів ковбаси (можна використовувати будь-яку, включаючи копчену);
  • 200 г білих грибів або шампіньйонів;
  • трохи масла;
  • 130 г твердого сиру;
  • болгарський перець;
  • сіль.

Опис приготування:

  1. Перший важливий крок – приготування тіста. Робиться воно просто: кабачки при необхідності очистіть (якщо шкірка щільна), будь-яким доступним вам способом подрібніть. Приміром, їх можна прокрутити на м’ясорубці або просто потерти на тертці. Додайте до маси манку, яйце, борошно, трохи солі. Перемішайте все і залиште для набухання манної крупи.
  2. Поки тісто доходить до потрібної консистенції, переходьте до наступного кроку. Начинка буде складною, і всі складові потрібно підготувати. Ковбасу порізати соломкою або дрібними кубиками, перець після видалення плодоніжки і насіння теж нарізається соломкою або тонкими кільцями. Оливки порізати на половинки або іншим способом. Томат також подрібніть, тобто наріжте кубиками або дуже тонкими часточками (можна і кільцями). Гриби добре вимийте, ріжте їх пластинками або якось по-іншому.
  3. Тісто готове, і його треба розподілити по змащеного маслом дно форми або дека. Зверху викладайте начинку, змішавши її або розташовуючи компоненти шарами (робити це можна довільним чином). В останню чергу потріть на поверхню сир.
  4. Розігрійте до 170 градусів вашу духовку і відправте в неї форму приблизно на годину або трохи менше. Піца повинна стати м’якою і підрум’янитися. Тепер її можна діставати і подавати.

Використовуйте кабачки для приготування корисної і дуже смачної піци. Це дуже просто!

loading…

loading…

Раздел: Статті
Автор:
Дата:

Як приготувати піцу з кабачків?

Вы читаете статью Як приготувати піцу з кабачків?. Все материалы на сайте Ksenichka, а также и статья Як приготувати піцу з кабачків? - написаны с целью информационного обогащения и мы рады если Вам нравиться наш Журнал.

Отзывы к статье Як приготувати піцу з кабачків?