Як можна приготувати овочі в мікрохвильовці?


Мікрохвильова піч підходить тільки для розігрівання готових страв, але і для приготування продуктів. Наприклад, в ній можна готувати овочі. Як саме? З’ясуємо!

Які овочі підійдуть для приготування в мікрохвильовій печі?

Перш за все, варто розібратися в принципі роботи мікрохвильової печі. Мікрохвилі розганяють молекули води, які починають швидко переміщатися і в результаті нагріваються. Звідси випливає висновок, що в мікрохвильовій печі можна гріти і готувати продукти, що містять вологу. Практично у всіх овочах є вода, так що будь-які з них підійдуть для термічної обробки даним способом.

Як можна приготувати овочі в мікрохвильовці?

Головні принципи і правила приготування овочів

Як правильно приготувати овочі в мікрохвильовці? В приготуванні немає абсолютно нічого складного, але є головні принципи і правила:

  1. Краще всього підходять для приготування в мікрохвильовій печі овочі свіжі, стиглі та соковиті. У старих і залежаних вологи менше, так що вони будуть готуватися довше, а ще можуть бути жорсткими і сухими.
  2. Соковиті овочі можна готувати без додаткової вологи. А більш щільні і тверді готуються в невеликій кількості води (але не потрібно заливати нею продукти).
  3. Великі овочі бажано перевертати в процесі один-два рази, особливо якщо вони готуються з водою.
  4. Додавати за смаком сіль і приправи слід в кінці або після приготування, так як при нагріванні кристали будуть вбирати вологу і зроблять основний продукт сухим і жорстким. Також є ймовірність, що страва виявиться пересоленим.
  5. Використовуйте відповідний посуд. По-перше, вона повинна призначатися для використання в мікрохвильовій печі (причому конкретно для приготування страв). По-друге, ємність повинна мати відповідний розмір. Бажано, щоб овочі рівномірно розміщувалися в один шар.
Читайте ще:  Фраза, которая соблазнит каждый из знаков Зодиака

Універсальний спосіб

Цим способом можна приготувати будь-які овочі цілком чи шматочками, одного виду або відразу декількох (наприклад, для овочевого салату). Процес нескладний: спочатку овочі переберіть і гарненько вимийте, за необхідності почистіть, укладіть рівномірно в ємність для мікрохвильової печі, накрийте кришкою. Далі розміщуйте посуд з продуктами в прилад, виставляйте максимальну потужність і включайте таймер. Щоб приготувати цілу середню за розміром морква, буряк чи картоплину, досить 8-12 хвилин. Для нарізаних овочів вистачить 3-7 хвилин.

Цікаві рецепти

Як можна приготувати овочі в мікрохвильовці?

Можна не просто доводити овочі до готовності, але і створювати повноцінні овочеві страви. Пропонуємо рецепти.

Рагу з баклажанів в томаті

Для цієї страви знадобиться:

  • 500 г баклажанів;
  • 1 морква;
  • 50 мл оливкової олії;
  • 70 г томатної пасти;
  • зубець часнику;
  • 1 цибулина;
  • кінза;
  • сіль з перцем.

Опис:

  1. Всі овочі вимийте, за необхідності почистіть.
  2. Баклажани нарізуйте соломкою, цибулю – тонкими півкільцями. Моркву з часником тріть, зелень дрібно рубайте.
  3. В підходящу ємність укладайте всі подрібнені овочі, заливайте маслом, перемішуйте.
  4. Надсилайте ємність з кришкою і в мікрохвильовку на сім хвилин.
  5. Додайте зелень, томатну пасту і перець з сіллю, після перемішування готуйте рагу ще 2-3 хвилини.

Цвітна капуста у вершках

Список інгредієнтів:

  • півкіло цвітної капусти;
  • склянка вершків;
  • сіль і будь-яка ваша улюблена приправа, наприклад, прованські трави.

Рецепт:

  1. Цвітну капусту промийте і ділите на суцвіття.
  2. Укладайте суцвіття в ємність, заливайте вершками, змішаними з невеликою кількістю солі і приправою.
  3. Ставте накриту посуд в мікрохвильову піч приблизно на десять хвилин.

Картопля з сиром

Підготуйте:

  • кілограм картоплі;
  • 150 грамів сиру;
  • оливкова або вершкове масло.

Дійте за інструкцією:

  1. Картоплю очистіть, викладайте в придатну для мікрохвильової печі посуд і готуйте під кришкою близько п’яти-семи хвилин. Якщо картопля тверда, можна додати трохи води.
  2. Напівготову картоплю надрезайте впоперек, але не повністю, щоб вийшла своєрідна гармошка.
  3. Ріжте тонкими скибочками сир, пишіть в картоплю (в розрізи).
  4. Всю поверхню картоплі змащуйте оливковою або розм’якшеним вершковим маслом (зручніше робити це кулінарної пензлем).
  5. Надсилайте картоплю з сиром в мікрохвильовку ще хвилини на три.
Читайте ще:  Морщины в уголках глаз – масло от гусиных лапок

Кабачки з помідорами і перцем в сметані

Інгредієнти:

  • три молодих кабачка;
  • два стиглих великих томата;
  • два болгарських перцю;
  • цибулина;
  • 150 мл сметани;
  • за смаком сіль.

Приготування покроково:

  1. Мийте овочі, цибулю очистіть, перець звільняйте від насіння і плодоніжок.
  2. Кабачки нарізуйте соломкою або кільцями, помідори – кубиками або часточками, цибулю – півкільцями, перець – якими шматочками.
  3. Всі порізані овочі покладіть в посуд, тушкуйте під кришкою в мікрохвильовці сім хвилин.
  4. Додайте сметану з сіллю, змішуйте все, відправляйте в піч ще на три хвилини.

Поради

Як можна приготувати овочі в мікрохвильовці?

Salad of boiled and carrots broccoli with spicy orange dressing

Щоб готувати овочі в мікрохвильовці швидко і корисно, дотримуйтесь таким нескладним рекомендаціям:

  • Овочі з шкіркою перед відправкою в піч бажано в декількох місцях проткнути виделкою або зубочисткою або неглибоко надрізати ножем. У противному випадку продукт полопается і втратить привабливий вигляд.
  • Якщо овочі планується подавати не цілими, то готуйте їх подрібненими, щоб вони прогрівалися всередині рівномірно і швидше.
  • Виставляйте максимальну потужність мікрохвильової печі.
  • Час визначається індивідуально. Великі, щільні і тверді овочі готуються довше, ніж соковиті і дрібні.
  • Якщо овоч не готовий, переверніть його і доводите до потрібної м’якості. Але пам’ятайте, що після приготування овочі можуть ще трохи розм’якшуватися, так що після виймання з печі вони можуть залишатися злегка щільними.

Вибирайте рецепт і готуйте просто і швидко!

По теме: ( из рубрики Статті )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top