Цікаві рецепти закусочних тортів
1869 Цікаві рецепти закусочних тортів

Цікаві рецепти закусочних тортів


Звикли до того, що торти можуть бути тільки солодкими? Тоді відкриємо вам секрет – вони можуть бути і закусочними. Таке блюдо дійсно заслуговує особливої уваги, адже воно легко стане заміною звичним бутербродів, канапе і навіть салатів. Давайте разом дізнаємося, як його готувати.

І в бенкет, і в світ

Такі страви роблять з млинців, овочів, субпродуктів і навіть м’яса. Які з них найсмачніші, розповімо далі.

Печінковий

Цікаві рецепти закусочних тортів

Ця закуска вже кілька десятиліть є традиційною на святкових столах наших співвітчизників. Вона може бути як основним блюдом, якщо подати її теплою або закускою в холодному вигляді.

Печінку можна вибирати на свій смак – телячу, свинячу, курячу або навіть індички.

З продуктів будуть необхідні:

  • печінка ‒ 0,5 кг;
  • яйця – 3 шт.;
  • молоко – 120 мл;
  • борошно – ½ ст.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • спеції;
  • майонез.

Коржі смажать з перекрученої або подрібненої за допомогою блендера печінки. Приступаємо.

До подрібненої печінки додати яйця, борошно, молоко і спеції, і посмажити тонкі млинчики. Поки вони остигають, необхідно приготувати начинку. Для неї натерту моркву і дрібно нарізану цибулю пропассеровать на рослинному маслі.

Спочатку млинці потрібно рясно змастити майонезом (для пікантності можна додати трохи часнику), а після перекласти цибулею з морквою, зводячи торт.

Урізноманітнити рецепт можна, поклавши всередину печена баклажан і помідори, а також горіхи або гриби.

Кабачковий

Цікаві рецепти закусочних тортів

Легкий, смачний і простий, він займе почесне місце на вашому столі. До того ж, всім по кишені. Будуть потрібні:

  • кабачки – 5 шт.;
  • яйця – 3 шт.;
  • борошно – 4 ст. л.;
  • спеції;
  • рослинне масло.
Читайте ще:  6 вещей, из-за которых мужчина мгновенно теряет интерес к женщине

Для начинки:

  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • плавлений сир – 3 шт (можна замінити твердим);
  • часник – 3 зуб.;
  • майонез.

В ідеалі з кабачків потрібно, так само як і у випадку з печінкою, посмажити млинці. Багато часу це не займе, але необхідна певна вправність і обережність, щоб зберегти їх цілісність при перевертанні. Тим, хто готує таку закуску вперше, можна спробувати нарізати кабачок на тонкі кружечки, обсмажити і викладати їх внахлест. Але в такому разі страви треба буде більше часу для просочення.

Пожарив коржі, потрібно також обсмажити на олії цибулю і моркву, додати до них натертий твердий сир. Якщо використовуєте плавлений, тоді його натирають, але не змішують з овочами.

Залишилося тільки зібрати. Для цього треба промазати коржі, чергуючи для начинки овочі і плавлений сир.

Рибний

Цікаві рецепти закусочних тортів

Чого тільки не придумають любителі куховарити, щоб пригостити вибагливих гостей. Але головне, що рибна закуска готується так швидко, що у вас ще залишиться час, щоб прийняти гостей у всій красі.

З продуктів знадобляться:

  • коржі з листкового тіста – 1 уп.;
  • консерва – 1 бан.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • яйця – 4 шт.;
  • сир – 150 г;
  • зелень;
  • майонез.

Робити торт з готових коржів – одне задоволення. Не потрібно нічого піч або смажити, основа вже готова.

Обсмажені овочі змішати з консервою, сир натерти на тертці, зелень дрібно порубати.

Кожен корж промазати і викладати по черзі: спочатку консерву, далі натерті варені яйця, наступний шар ‒ сир, і, нарешті, зелень. Важливо не забути залишити на закуску кілька годин у холодильнику, щоб вона просочилася.

З червоною рибою

У скандинавських країнах такі бутербродні закуски з рибою і морепродуктами дуже популярні. З часом вони перекочували і в нашу кухню, але, правда, на відміну від скандинавів, дозволити їх собі ми можемо найчастіше тільки на свята.

Читайте ще:  Ароматнейшие тыквенные дольки, запеченные с чесноком: вкусный перекус!

Що ж потрібно для приготування такої вишуканої страви?

Цікаві рецепти закусочних тортів

Для основи:

  • хліб для сендвічів – 1 бух.

Для начинок:

  • лосось – 100-200 г;
  • м’який сир – 300 г;
  • сік лимона – 1 ч. л.;
  • яйця – 3 шт.;
  • зелена цибуля – 50 р;
  • вершкове масло – 50 р.
  • зелень;
  • майонез;
  • сметана;
  • спеції.

На блюдо покласти шматочки хліба і приступати до викладання начинок поверхами.

1 поверх – дрібно порізаний лосось з м’яким вершковим сиром і лимонним соком.

2 поверх – натерті варені яйця з майонезом і зеленою цибулею.

3 поверх – розм’якшене вершкове масло, розтерте з сиром, зеленню і спеціями.

Кожен шар потрібно акуратно придавити, щоб наступний шар хліба було максимально рівним. Зверху прикрасити все зеленню змішаної зі сметаною. Торт загорнути в харчову плівку і залишити на ніч у холодильнику.

Рецепти розказані, ідеї подані, а значить, залишилося тільки дочекатися гостей і урочисто вимовити: «Торт!» І повірте, здивуванню не буде меж, адже не кожен свято починають з торта. Але, ви знаєте таємницю. Приємного апетиту!

loading…

loading…

Автор:
Дата:
Из той же категории: (Статті)

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

18 − 8 =

Сейчас читают:
Top