Цікаві рецепти закусочних тортів
Содержание
Звикли до того, що торти можуть бути тільки солодкими? Тоді відкриємо вам секрет – вони можуть бути і закусочними. Таке блюдо дійсно заслуговує особливої уваги, адже воно легко стане заміною звичним бутербродів, канапе і навіть салатів. Давайте разом дізнаємося, як його готувати.
І в бенкет, і в світ
Такі страви роблять з млинців, овочів, субпродуктів і навіть м’яса. Які з них найсмачніші, розповімо далі.
Печінковий
Ця закуска вже кілька десятиліть є традиційною на святкових столах наших співвітчизників. Вона може бути як основним блюдом, якщо подати її теплою або закускою в холодному вигляді.
Печінку можна вибирати на свій смак – телячу, свинячу, курячу або навіть індички.
З продуктів будуть необхідні:
- печінка ‒ 0,5 кг;
- яйця – 3 шт.;
- молоко – 120 мл;
- борошно – ½ ст.;
- цибуля – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- спеції;
- майонез.
Коржі смажать з перекрученої або подрібненої за допомогою блендера печінки. Приступаємо.
До подрібненої печінки додати яйця, борошно, молоко і спеції, і посмажити тонкі млинчики. Поки вони остигають, необхідно приготувати начинку. Для неї натерту моркву і дрібно нарізану цибулю пропассеровать на рослинному маслі.
Спочатку млинці потрібно рясно змастити майонезом (для пікантності можна додати трохи часнику), а після перекласти цибулею з морквою, зводячи торт.
Урізноманітнити рецепт можна, поклавши всередину печена баклажан і помідори, а також горіхи або гриби.
Кабачковий
Легкий, смачний і простий, він займе почесне місце на вашому столі. До того ж, всім по кишені. Будуть потрібні:
- кабачки – 5 шт.;
- яйця – 3 шт.;
- борошно – 4 ст. л.;
- спеції;
- рослинне масло.
Для начинки:
- морква – 1 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- плавлений сир – 3 шт (можна замінити твердим);
- часник – 3 зуб.;
- майонез.
В ідеалі з кабачків потрібно, так само як і у випадку з печінкою, посмажити млинці. Багато часу це не займе, але необхідна певна вправність і обережність, щоб зберегти їх цілісність при перевертанні. Тим, хто готує таку закуску вперше, можна спробувати нарізати кабачок на тонкі кружечки, обсмажити і викладати їх внахлест. Але в такому разі страви треба буде більше часу для просочення.
Пожарив коржі, потрібно також обсмажити на олії цибулю і моркву, додати до них натертий твердий сир. Якщо використовуєте плавлений, тоді його натирають, але не змішують з овочами.
Залишилося тільки зібрати. Для цього треба промазати коржі, чергуючи для начинки овочі і плавлений сир.
Рибний
Чого тільки не придумають любителі куховарити, щоб пригостити вибагливих гостей. Але головне, що рибна закуска готується так швидко, що у вас ще залишиться час, щоб прийняти гостей у всій красі.
З продуктів знадобляться:
- коржі з листкового тіста – 1 уп.;
- консерва – 1 бан.;
- цибуля – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- яйця – 4 шт.;
- сир – 150 г;
- зелень;
- майонез.
Робити торт з готових коржів – одне задоволення. Не потрібно нічого піч або смажити, основа вже готова.
Обсмажені овочі змішати з консервою, сир натерти на тертці, зелень дрібно порубати.
Кожен корж промазати і викладати по черзі: спочатку консерву, далі натерті варені яйця, наступний шар ‒ сир, і, нарешті, зелень. Важливо не забути залишити на закуску кілька годин у холодильнику, щоб вона просочилася.
З червоною рибою
У скандинавських країнах такі бутербродні закуски з рибою і морепродуктами дуже популярні. З часом вони перекочували і в нашу кухню, але, правда, на відміну від скандинавів, дозволити їх собі ми можемо найчастіше тільки на свята.
Що ж потрібно для приготування такої вишуканої страви?
Для основи:
- хліб для сендвічів – 1 бух.
Для начинок:
- лосось – 100-200 г;
- м’який сир – 300 г;
- сік лимона – 1 ч. л.;
- яйця – 3 шт.;
- зелена цибуля – 50 р;
- вершкове масло – 50 р.
- зелень;
- майонез;
- сметана;
- спеції.
На блюдо покласти шматочки хліба і приступати до викладання начинок поверхами.
1 поверх – дрібно порізаний лосось з м’яким вершковим сиром і лимонним соком.
2 поверх – натерті варені яйця з майонезом і зеленою цибулею.
3 поверх – розм’якшене вершкове масло, розтерте з сиром, зеленню і спеціями.
Кожен шар потрібно акуратно придавити, щоб наступний шар хліба було максимально рівним. Зверху прикрасити все зеленню змішаної зі сметаною. Торт загорнути в харчову плівку і залишити на ніч у холодильнику.
Рецепти розказані, ідеї подані, а значить, залишилося тільки дочекатися гостей і урочисто вимовити: «Торт!» І повірте, здивуванню не буде меж, адже не кожен свято починають з торта. Але, ви знаєте таємницю. Приємного апетиту!
loading…
loading…