2637 Грибне різотто — відмінне осіннє блюдо

Грибне різотто — відмінне осіннє блюдо


Рис прекрасно поєднується з грибами, і, знаючи таку особливість, можна приготувати приголомшливе вишукане блюдо – грибне різотто. З’ясуйте і візьміть на озброєння найвдаліші рецепти.

Рецепти

Як приготувати різотто з грибами? Нижче розглянуто декілька цікавих варіантів.

Варіант перший

Грибне різотто — відмінне осіннє блюдо

Якщо у вас є сушені гриби, ви цілком зможете приготувати з їх додаванням ароматне класичне різотто. Для цього знадобиться:

  • 100 грамів будь-яких сушених грибів;
  • головка шалот;
  • 40 мл оливкової олії (допустима заміна рослинним);
  • три зубці часнику;
  • 350 р рису;
  • літр води або бульйону (краще взяти овочевий або грибний);
  • три зубці часнику;
  • три столових ложки вершкового масла;
  • півсклянки вермуту або білого вина;
  • сіль.

Опис процесу:

  1. Насамперед потрібно ретельно промити сушені гриби для видалення сміття і залити їх окропом для набухання і розм’якшення.
  2. Цибулю почистіть і дрібно пошинкуйте, або порізати тоненькими півкільцями. Часник після чищення будь-яким способом подрібніть, приміром, пропустіть через прес.
  3. Підготуйте глибоку толстодонную сковороду з антипригарним покриттям і в ній добре прогрійте масло, обсмажте на ньому цибулю протягом трьох хвилин, потім додайте часник і смажте всі разом до розм’якшення і ледь помітною золотавості.
  4. Насипайте в сковорідку рис, відразу вливайте вино або вермут і готуйте інгредієнти до повного випаровування всієї рідини.
  5. Гриби встигли добре розбухнути, і прийшла пора додавати їх до інших компонентів. Воду, що залишилася можна не виливати, а використовувати замість бульйону, адже вона ароматна і смачна.
  6. Без кришки обсмажуйте всі інгредієнти, а через приблизно п’ять хвилин вливайте бульйон або грибну воду. Причому краще попередньо закип’ятити рідину і додавати її порційно: тоді рис буде вбирати вологу поступово і дійде до потрібної ніжною кондиції, не разварившись.
  7. Додайте вершкове масло з сіллю, все ретельно перемішайте. Вимикайте вогонь, накривайте сковороду кришкою і залишайте різотто на п’ять хвилин для настоювання. Готово!

Порада: готову страву за бажанням можна доповнити для краси та аромату зеленню, наприклад, базиліком або петрушкою.

Варіант другий

Грибне різотто — відмінне осіннє блюдо

Цей рецепт допоможе зробити вишукана страва до святкового столу. Список продуктів буде таким:

  • півтора склянки рису (візьміть круглозерновой сорт Арборіо, який ідеально підходить для цієї страви);
  • півтора літра овочевого, грибного або курячого бульйону;
  • чотири столові ложки оливкової олії;
  • цибулина;
  • 800-900 г грибів;
  • половина склянки білого вина;
  • три стрілки зеленої цибулі;
  • 70 г твердого сиру (ідеальний варіант – пармезан);
  • 40 г вершкового масла;
  • за смаком сіль;
  • за бажанням мелений перець.
Читайте ще:  Самые лживые знаки Зодиака, которые обожают врать

Приготування:

  1. Відразу почніть нагрівати на повільному вогні бульйон, щоб перед введенням в страва він був теплим.
  2. Цибулину очистіть, порубаєте ножем. Гриби помийте, поріжте пластинками або кубиками.
  3. У сковорідці прогрійте половину оливкової олії, смажте на повільному вогні гриби, щоб вони дали сік. На час перекладіть їх і відставте.
  4. Вилийте в сковороду масло, що залишилося, починайте на середньому вогні смажити цибулю, щоб він придбав золотавість і став м’яким.
  5. Викладайте рис, помішуйте його пару хвилин для легкого підрум’янення, потім вливайте вино і чекайте, поки воно повністю випарується.
  6. Коли вся рідина випарується, починайте додавати теплий бульйон. Вливайте буквально по півсклянки, наступну порцію додавайте тільки після повного вбирання попередньої.
  7. Через приблизно півгодини рис повинен стати м’яким, значить, прийшов час додавати сіль з перцем, вершкове масло, попередньо натертий сир і посічену зелену цибулю. Перемішайте все і, накривши, залиште на пару хвилин.
  8. Тепер різотто можна подавати.

Варіант третій

Приголомшливе і дуже ароматне різотто вийде з білими грибами. Ось що потрібно для приготування:

  • 200 г рису;
  • цибулина;
  • 800 г води або бульйону;
  • 500 г білих грибів;
  • 50 г вершкового масла;
  • 70 г твердого сиру;
  • сіль.

Інструкція:

  1. Поставте на вогонь каструлю, наповнену водою, щоб вона встигла нагрітися до моменту додавання.
  2. Гриби помийте, будь-яким способом поріжте. Цибулю після очищення пошинкуйте.
  3. У сковорідці або великому сотейнику прогрійте масло. Обсмажте до підрум’янення, а потім майже до готовності тушкуйте гриби, відкладіть їх.
  4. Смажте до рум’яного кольору і розм’якшення цибулю, потім додайте рис. Його потрібно постійно помішувати, щоб він ввібрав в себе масло.
  5. Коли вся рідина випарується, поступово додавайте воду або бульйон, розділивши його на 6-8 частин.
  6. Коли рис розм’якшиться, додайте гриби, всі разом готуйте три хвилини.
  7. Потріть сир, додайте до решти інгредієнтів, посоліть блюдо і залиште на п’ять хвилин.
Читайте ще:  Светильник — отличный подарок на Новый год

Рекомендації

Грибне різотто — відмінне осіннє блюдо

Наостанок кілька порад досвідчених і початківців господарок:

  • Різотто можна приготувати з будь-якими грибами: з лисичками, опеньками, грузді, печерицями. Лісові грибочки додадуть страві неповторний аромат, але будьте обережніше з ними!
  • Важливо використовувати відповідний рис. Кращі кухарі готують різотто з таких сортів як Арборіо, Марателли, Карнаролі, Падано, Бальдо. Якщо такі види знайти вам не вдалося, використовуйте будь круглозерновой рис. Сорт повинен бути крохмалистим: саме така особливість дозволяє досягати потрібної консистенції, яка повинна бути ніжною і кремоподібній.
  • Дивно, але рис не потрібно і навіть не можна промивати, як звикли робити це багато. В результаті він не повинен вийти розсипчастим, навпаки, зернятка повинні розваритися, розм’якшитися і утворити однорідну ніжну масу. Якщо ви вимиєте крохмаль, даний різотто не вийде.
  • Важлива і посуд, в якій готується страва. Італійські кулінари використовують якісні толстодонные сковороди з високими стінками. У такій ємності рідина швидко випаровується, а рис готується рівномірно і поступово вбирає вологу, не развариваясь і повноцінно розм’якшуючись.
  • Для приготування краще використовувати саме володіє легким ледь вловимим ароматом оливкова олія, а не соняшникова або інше, що має яскравий запах. Крім того, у багатьох рецептах присутній вершкове масло і краще ці два інгредієнти використовувати в рівних пропорціях.
  • Гриби смажаться, відкладаються і додаються ближче до кінця для збереження їх соковитості і яскравого запаху, який випарується, якщо готувати продукт разом з рисом.
  • Воду або бульйон слід неодмінно додавати поступово, щоб вона вбиралася повільно. Причому рідина повинна бути гарячою або хоча б теплою щоб уникнути різких перепадів температур, що погіршують консистенцію різотто.

Обов’язково приготуйте смачні грибне різотто для домочадців або гостей!

loading…

По теме: ( из рубрики Статті )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован.

*
*

Роздiли
Top