681 Фоккача — відмінне блюдо італійської кухні

Фоккача — відмінне блюдо італійської кухні


Фокачча… В цьому цікавому назві криється смачна, ніжна, італійська коржик, зовні чимось нагадує основу для піци. Ще в давні часи римські воїни і селяни включали її в раціон щоденного харчування. Традиція збереглася і до сьогоднішнього часу: багато фокаччу вважають основою здорового харчування, тому вживають її в якості звичайного хліба або як основу під будь-яку смачну начинку.

Фоккача — відмінне блюдо італійської кухні

Як приготувати італійський дріжджовий хліб? Це зробити зовсім не складно, причому самостійно в домашніх умовах.

Процес приготування

Фоккача — відмінне блюдо італійської кухні

В цілому, італійську фокаччу готують по одній і тій же технології, не залежно від країни або місця приготування. А саме:

Змішують необхідні інгредієнти: борошно, сіль, воду теплу, оливкова олія. Отримують звичайне дріжджове тісто, яке не варто довго вимішувати, досить дати час вистояться (приблизно 1,5 години під накритою харчовою плівкою).

  1. Розтягують або розгортають качалкою до стану тонкого листа.
  2. Розташовують на деку.
  3. Вістрям ножа або зубочисткою проколюють розкатане тісто для запобігання появи бульбашок.
  4. Змащують заготівлю оливковою олією або вершковим маслом, посипають:
  • різними прянощами. Це може бути морська сіль, пряні трави (розмарин, чебрець, орегано);
  • овочами (помідорами черрі, смаженою цибулею, тоненькими скибочками картоплі, солодким перцем);
  • фруктами (виноградом).

Ставлять в піч або духовку на розігрітий камінь і запікають.

Фоккача — відмінне блюдо італійської кухні

В залежності від того, які інгредієнти додаються в тісто або лягають на його поверхню, фокачча буває різних видів, наприклад:

  • з маслинами (їх ще називають чорні оливки) – це дивовижно смачно, випічка просто тане в роті за рахунок рясної просочення оливковою олією. Багато хто вважає такий хліб – однієї з кращих різновидів цієї страви;
  • з соусом песто – найвідоміший продукт, який вважають не закускою, а вже повноцінним стравою. Суть приготування в тому, що поверхня коржа рясно покривають розігрітим песто;
  • з запашними травами (базилік, часник). Єдина умова подачі – це свежевыпеченность. Якщо з моменту випічки пройде більш ніж 6-8 годин, то фокачча буде сухувата;
  • з сиром з роду м’яких сортів. Такий вид італійського хліба роблять двох видів: товстий, нагадує піцу і тонкий, як хачапурі. І той, і той – це прекрасне рішення для організації перекушування між основними прийомами їжі;
  • сушена. Її спочатку печуть, а потім підсушують до стану сухариків. Такий варіант застосовують у доповнення до закусок під час вечірніх посиденьок;
  • з шматочками запечених томатів та оливок. Така хлібна коржик досить популярна. По-перше, це смачно, а по-друге, це непогана альтернатива піці. Багато віддають їй перевагу під час легкого ланчу або застосовують як блюдо для молодіжної вечірки і т. п. Тому ми вирішили надати рецепт именноэтой фокаччі.
Читайте ще:  Пышные и нежные творожные оладьи: не успеваю снимать со сковородки

З томатами і оливками

Фоккача — відмінне блюдо італійської кухні

Класичний підбір продуктів для такого виду коржі включає:

  • хлібне борошно – 0,5 кг;
  • воду – 0,3 л;
  • олія оливкова – дві столові ложки;
  • цукровий пісок – дві чайні ложки;
  • сіль кам’яну – дві чайні ложки;
  • сухі дріжджі – достатньо двох чайних ложок без верху;
  • десять стиглих помідор черрі;
  • перець чорний за смаком.

Хід приготування такий же, як і для всіх видів італійського хліба (описаний раніше), єдине доповнення:

  • перед тим як розкатане тісто ставити в піч, його потрібно прикрасити скибочками чері та оливками, злегка полити оливковою олією і посипати крейдовим чорним перцем;
  • випікати близько двадцяти хвилин при середньому температурному режимі духовки.

І в завершенні хочеться відзначити, що фокачча – це ідеальне блюдо для початківців хазяєчок, які хочуть приємно здивувати свого обранця або своїх близьких.

loading…

loading…

По теме: ( из рубрики Статті )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top