1950 Що можна приготувати з патисона?

Що можна приготувати з патисона?


Щоб урізноманітнити свій раціон, вводите в нього нові продукти. Наприклад, чимало смачних страв можна приготувати з патисона. З’ясуйте корисні властивості і кілька цікавих рецептів.

Патисон: опис, склад, корисні властивості

Патисон є рослиною, що належать до сімейства Гарбузових, і близьким родичем більш звичною для багатьох звичайної гарбуза. Форма плодів може бути тарельчатой або дзвонові, відтінок варіюється від майже білого до жовтого, оранжевого або зеленого. За смаком патисони схожі на кабачки, артишоки або спаржу. Батьківщиною таких цікавих плодів є Південна Америка, з якої вони поширилися по Європі.

Що можна приготувати з патисона?

У складі патисонів чимало корисного: пектини, природні цукри, білки, ферменти, магній, цинк, кальцій, залізо, натрій, мідь, фосфор, вітаміни Е, С і групи В. Калорійність ста грамів продукту складає всього близько 20 кілокалорій.

Що можна приготувати з патисона?

Корисні властивості:

  • Такий продукт корисний для схуднення, так як може використовуватися для приготування багатьох дієтичних легких страв, але при цьому дарує ситість і відмінно втамовує голод.
  • Патисони сприяють нормалізації травних процесів, стимулюють перистальтику кишкових стінок і позбавляють від закрепів, а також виводять з шлунково-кишкового тракту всі непотрібні речовини.
  • Калій забезпечує зміцнення і живлення серцевого м’яза.
  • Фосфор корисний для роботи мозку і покращує розумові здібності.
  • Вітаміни групи В допомагають безперебійної роботи нервової системи і сприяють нормалізації обмінних процесів.
  • Даний продукт є відмінним природним антиоксидантом, що нейтралізує згубну активність вільних радикалів, уповільнює процеси старіння і забезпечує профілактику онкологічних захворювань.
  • Цинк виявляє виражену протизапальну дію.
  • Регулярне вживання продукту дає змогу знижувати рівень «поганого» холестерину і тримати його під контролем.
  • Патисон сприяє очищенню судин і зміцненню їх стінок, захищає від атеросклерозу.
  • Продукт буде корисним при анемії.
  • Патисон можна вважати джерелом рослинного білка, необхідного не тільки для роботи м’язів, але і для формування нових клітин.
  • Помаранчеві плоди допомагають зберігати гостроту зору.
  • Патисони корисні для печінки і нирок.
Читайте ще:  КАК МАНИПУЛИРУЮТ РАЗНЫЕ ЗНАКИ ЗОДИАКА

Як використовувати в кулінарії?

Що можна приготувати з патисона?

Як правильно приготувати патисон? Його можна варити, смажити, запікати, готувати на грилі або маринувати, також він ідеально підходить для фарширування. Нижче запропоновані цікаві рецепти.

Апетитна закуска

В якості закуски можна приготувати апетитні мариновані патисони. Ось що для цього потрібно:

  • 2 кг патисонів;
  • склянка 9%-ного оцту;
  • п’ять-сім зубців часнику;
  • кріп;
  • 200 г цукрового піску;
  • три столові ложки солі;
  • шість склянок води;
  • лавровий листочок;
  • 5 столових ложок томатної пасти, кетчупа або іншого натурального соусу на основі помідорів.

Приготування:

  1. Банки потрібно добре вимити, потім обдати окропом або ж простерилізувати в духовці. На дно кожної покласти по маленькому пучку зелені кропу і зубця часнику.
  2. Далі наріжте будь-яким способом патисони (якщо вони зовсім маленькі, додатково подрібнювати їх не потрібно).
  3. Готуйте маринад: у каструлю влийте всю наявну воду, додайте оцет і цукор, сіль, томатну пасту і лавровий листок. Цю суміш слід довести до кипіння.
  4. Тепер розлийте гарячий маринад по всім банкам і приступайте до їх закатки. А щоб вони не відкрилися, перед закриванням можна простерилізувати їх разом із вмістом, зануривши у велику ємність з киплячою водою.

Запечені патисони

Що можна приготувати з патисона?

Дуже смачна страва вийде, якщо запекти патисони в духовці. Підготуйте наступні продукти:

  • сім молодих невеликих патисонів;
  • велика цибулина;
  • 150 грамів твердого сиру;
  • пара столових ложок рослинного масла;
  • сіль.

Для соусу:

  • чотири великих ложки сметани;
  • столова ложка борошна;
  • зубець часнику;
  • трішки кропу.

Опис процесу:

  1. Займіться патиссонами, а саме поріжте їх скибочками товщиною близько сантиметра або менше. Цибулю треба очистити, порізати тоненькими півкільцями або нашаткувати.
  2. У сковорідці прогрійте масло і на ньому смажте шматочки патисонів разом з цибулею, покроплені в самому кінці. Обидва компоненти повинні стати золотистими і м’якими.
  3. Візьміть скляну або керамічну форму для випікання, у неї укладіть патисони разом з цибулею.
  4. Переходьте до соусу. На що залишився в сковороді олії обсмажте борошно до потемніння, потім додайте сметану, очищений і будь-яким способом подрібнений часник, а також порубаний кріп. Готується соус буквально пару хвилин.
  5. Патисони з цибулею заливаються готовим соусом. А зверху потрібно посипати сир, потерши його (можна просто укладати тонкими скибочками).
  6. Форму надсилайте в розігріту до 190 градусів духовку приблизно на п’ятнадцять хвилин. Подається дане блюдо теплим або гарячим.
Читайте ще:  Пересадка волос: особенности и преимущества

Ікра

Щоб приготувати патисони смачно, можна зробити з них найніжнішу домашню ікру. І для цього потрібно:

  • 1500 р патисонів (краще вибирати молоді без великих насіння);
  • пара морквин;
  • два великих томата;
  • велика цибулина;
  • чотири або п’ять зубців часнику;
  • ваші улюблені спеції;
  • приблизно три великих ложки рослинного масла;
  • сіль;
  • при бажанні можна додати цукор.

Інструкція:

  1. Цибулю слід почистити і пошинкувати. Морква ретельно миється і або дрібно ріжеться, або треться на тертці. Патисони можна подрібнити невеликими кубиками, а часник – після очищення пропустити через прес. Помідори спочатку опустіть в окріп на півхвилини, а далі очистіть від шкірки, після чого поріжте на кубики.
  2. У сковорідці добре прогрійте масло, починайте смажити на ньому цибулю з морквою і часником, щоб вони злегка розм’якшилися. Потім викладайте патисони і обсмажуйте їх ще протягом п’яти або семи хвилин. Потім додавайте і томати.
  3. Смажте всі три хвилини, далі тушкуйте до повної готовності під закритою кришкою. Якщо ви хочете, щоб ікра готова була більш густий, то кришку можна відкрити, щоб випарувати трохи рідини. За хвилину до вимкнення плити додайте спеції, сіль і за бажанням цукор. І не забудьте компоненти ретельно перемішати.
  4. Готову овочеву суміш слід перетворити в однорідне пюре. Для цього або використовуйте блендер, або пару раз пропустіть інгредієнти через м’ясорубку.
  5. Цю ікру можна закрити на зиму або ж відразу подати до столу і їсти з хлібом або як гарнір до основного блюда.

Пробуйте готувати з патисонів різні цікаві і смачні страви.

loading…

loading…

По теме: ( из рубрики Статті )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top