4203 Чим загрожує неправильне зниження ваги

Чим загрожує неправильне зниження ваги


Чим загрожує неправильне зниження ваги

Зайва вага є результатом щоденних дій, тому дуже важливо зрозуміти його зв’язок з харчуванням. Кардинальні зміни рідко приводять до успіху, тому зміна звичок також виконується поступово. Строгі дієти — шлях до зривів і загубленному здоров’ю. Організм в будь-якому випадку буде вимагати смачненького, в результаті багато відчувають стрес, зриваються і купують солодощі. Навіть у разі успіху вага повертається в 95 % випадків.

Основні етапи:

  1. Аналіз раціону, коригування, виведення токсинів, відновлення водного балансу.
  2. Поліпшення процесів обміну, травлення.
  3. Зміна прийомів їжі і харчування.
  4. Зменшення порцій, якщо це необхідно.

Вживання води є важливим кроком, потрібно по 30 мл води на кожен кг ваги. Як правило, це прирівнюється до 2-2,5 літра води на добу на дорослу людину. Компоти і соки не вважаються, вода повинна бути очищеною.

Додавання овочів

Вони добре насичують і мають невелику калорійність, покращують процеси травлення, дозволяючи їжі швидше перетравлюватися, особливо при поєднанні з білками. За рахунок клітковини налагоджується перистальтика кишечника, овочі допомагають розвитку здорової мікрофлори. Некрохмалисті овочі і фрукти допустимі у вигляді нарізок і салатів, після запікання, тушкування, обробки на пару.

За основу береться наступне:

  • будь-які види капусти;
  • зелень;
  • огірки;
  • перець болгарський;
  • селера;
  • морква;
  • буряк;
  • помідори;
  • редис;
  • баклажани;
  • кабачки.

Зробивши акцент на овочі і випиваючи достатню кількість води, вдається помітно знизити калорійність. Такий підхід нерідко допомагає позитивно вплинути на обсяги, в тому числі при збереженні маси тіла. Читайте докладніше про правильному зниження ваги, в тому числі — з медичної сторони питання.

Вибір на користь корисного і відмова від шкідливостей

Компоненти, що не мають натурального походження, погано засвоюються, вони сповільнюють процес перетравлення, погіршують перебіг хімічних реакцій. Це поширюється на штучні барвники, консерванти, трансжири, підсилювачі смаку, з такою їжею не можна перетворити своє тіло. Синтетична їжа шкідлива для здоров’я, навіть якщо вона входить в допустимий для зниження маси калораж. Шкідливу їжу потрібно поступово замінювати на більш натуральну і корисну.

Читайте ще:  От этих двух знаков Зодиака вы не услышите фразу «Я люблю тебя»

Основні принципи:

  • купівля натуральних продуктів экомагазинах — батончиків з натуральних компонентів, печива зі злаків з низьким вмістом цукру і так далі;
  • вживання розумної кількості фруктів і сухофруктів;
  • відмова від фруктози у вигляді добавок до солодощів, вона не несе користі в такому вигляді;
  • цукор треба мінімізувати, а від сучасних солодощів з їх хімією відмовитися;
  • майонез легко замінюється сметаною, ряжанкою, рослинними оліями або натуральним йогуртом;
  • в раціоні не повинно бути ковбас, крабових паличок і сосисок. Їх замінять риба, м’ясо, морепродукти, ікра, яйця;
  • не відвідуйте громадське харчування, харчуйтеся будинку. Так ви будете точно знати, що поклали в свої страви.

Від чого відмовитися

Щоб не шкодити здоров’ю, потрібно прибрати з раціону ряд факторів:

  • покупні напівфабрикати, ковбасні вироби;
  • соуси на зразок кетчупу, майонезу;
  • цукор;
  • будь фастфуд;
  • сирки, йогурти з наявністю наповнювачів.

При купівлі соків, пюре з фруктів, шоколаду, пастили важливо вивчити упаковку. Не допускається купівля сирних, сирних, сметанних продуктів. Вони не є повноцінною їжею. Вершкове масло менше 82 % є маргарином. Змінювати звички варто поступово, спочатку прибравши печиво до чаю, потім скоротивши і виключивши цукор.

Також коригується режим харчування. Бажано розпланувати прийоми їжі на один і той же час, відмовитися від щільної їжі перед сном. Додатково розраховується індивідуальний баланс КБЖУ, при цьому враховуються фізична активність, зростання, вік та інші параметри.

По теме: ( из рубрики Статті )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top