2159 Запашні і корисні булочки з маком

Запашні і корисні булочки з маком


Булочки – відмінний сніданок. А якщо приготувати їх з маком, то можна отримати не тільки смачне і апетитне ласощі, але ще й корисне. Дізнатися, як спекти пишні булочки.

Способи приготування булочок з маком

Як приготувати смачні і не вимагають багато зусиль і часу булочки з маком? Нижче розглянуто декілька способів.

Спосіб перший

Запашні і корисні булочки з маком

Пишними, повітряними і дуже м’якими точно вийдуть булочки з дріжджового тіста. Ось що потрібно:

На тісто:

  • яйце;
  • стакан молока;
  • 450-500 г борошна;
  • півпачки (близько ста грамів) вершкового масла;
  • один-два пакетики ваніліну;
  • чотири ст. л. цукрового піску;
  • пакетик сухих швидких дріжджів.

На начинку:

  • 5 ст. л. цукру;
  • пара ст. л. вершкового масла;
  • 100 грамів маку.

Для змащування:

  • одне яйце або жовток, щоб поверхня була жовто-золотистою.

Інструкція:

  1. Першим етапом буде приготування опари. Треба підігріти молоко приблизно до 35 або 36 градусів, розчинити в ньому все дріжджі і приблизно третину або чверть наявної борошна. Залиште цю суміш і почекайте, поки вона запіниться, що розповість про активізацію грибкових мікроорганізмів.
  2. В опару додавайте спочатку цукор, потім попередньо доведене до м’якого стану масло, далі яйце і все борошно, яку залишилася.
  3. Руками місіть тісто, яке повинно вийти досить еластичним, м’яким, податливим і пружним. Його треба накрити плівкою або серветкою і на годину залишити в досить теплому місці. За цей час воно має збільшитися в об’ємі.
  4. Поки тісто піднімається, займіться начинкою. Макові зернятка потрібно ретельно промити в прохолодній воді, а потім занурити в окріп на три хвилини або відварити буквально протягом однієї хвилини. Викладіть мак на згорнуту марлю, тканину або в сито, щоб надлишки вологи пішли. Тепер можна додавати цукор.
  5. Тісто потрібно оббити і обім’яти руками, розділити на дві або три рівних частини, а потім кожну розкачати в тонкий пласт.
  6. Розтопіть вершкове масло і добре промажте їм пласти, а потім рівномірно розподіляйте цукрово-макову суміш. Поверніть пласти з начинкою в рулети, прbплюсніть, наріжте їх на шматочки, дайте постояти п’ятнадцять хвилин і повапните яйцем (його можна збити або просто розмішати).
  7. Укладіть заготовки на застелене промасленим пергаментом дно дека і відправте дбати при 170 градусах близько двадцяти п’ять хвилин. Булки повинні піднятися, стати золотистими і м’якими.
Читайте ще:  Лікування застуди з допомогою меду

Спосіб другий

Запашні і корисні булочки з маком

Цей рецепт більш простий, так як передбачає приготування з бездріжджового тіста. Набір інгредієнтів буде таким:

  • дві склянки кефіру (можна замінити іншим кисломолочним продуктом, наприклад, кисляком або натуральним йогуртом);
  • третину склянки цукрового піску;
  • маленька щіпка солі;
  • чотири склянки пшеничного борошна;
  • чайна ложка без гірки харчової соди.

Для начинки потрібно:

  • 250 г маку;
  • 2/3 склянки цукру (можна використовувати тростинний або коричневий).

Для обмазування:

Опис процесу:

  1. Займіться тестом. Кефір потрібно заздалегідь вийняти з холодильника, так як він повинен бути не холодним, а приблизно кімнатної температури (це необхідно для запуску процесу гасіння харчової соди). До нього додайте цукор з сіллю, ретельно все перемішати. Вводите соду, знову перемішуйте все, а потім поступово частинами додайте борошно і місіть тісто. Якщо воно буде прилипати до рук, долоні можна змастити маслом або змочувати холодною водою. Готове тісто зібрати в кулю і залиште на півгодини-годину: за цей період воно має трохи піднятися за рахунок вступу в реакцію соди і молочнокислих бактерій.
  2. Перейдіть до начинки. Мак після ретельного промивання залийте окропом і залиште набухати і розмокати на півгодини. Воду злийте, додайте до збільшеного в розмірах зернышкам цукровий пісок, а потім всі разом подрібніть в блендері, щоб начинка була однорідною і ніжною.
  3. Тісто поділіть на сім або вісім частин, кожну розкочуйте в пласт. Візьміть один, розташуйте його вертикально, на ближній край покладіть трохи начинки. Загорніть цю частину до центру і зверху знову покладіть порцію начинки, а потім накрийте її іншим кінцем пласта. Так само формуйте та інші булочки. Не забудьте промазати їх поверхні збитим яйцем, щоб після приготування вони заблищали і стали глянцевими.
  4. Прогрійте Духовку до 180 градусів. Деко застелити пекарської папером, просочіть її маслом і укладайте всі булочки, щоб між ними залишалися проміжки, так як тісто при термічній обробці буде збільшуватися.
  5. Печіть макові булочки близько півгодини, діставайте, трохи охолоджуйте і відразу подавайте до чаю.
Читайте ще:  Если мужчина обижает свою женщину, он может все потерять — и никакой мистики в этом нет

Спосіб третій

Запашні і корисні булочки з маком

Дуже ніжними і буквально невагомими виходять листкові булочки.

Для листкового тіста потрібно:

  • 550 г борошна;
  • 170 мл молока;
  • півсклянки води (плюс приблизно п’ять великих ложок для активації дріжджів);
  • одне велике яйце;
  • півсклянки цукру і велика ложка для опари;
  • маленька ложка солі;
  • 25 р живих дріжджів;
  • півпачки вершкового масла.

Для начинки:

  • півтора склянки маку;
  • три чверті склянки цукру;
  • стакан молока.

Для обмазування та обсипання:

  • яйце;
  • 50 г маку.

Процес приготування:

  1. Найскладніше – тісто, їм займіться в першу чергу. Зробіть опару, розвівши дріжджі в п’яти великих ложках води і поклавши столову ложку борошна, а також стільки ж цукру. Суміш залиште приблизно на п’ятнадцять хвилин, і за цей час мікроорганізми активізуються, про що просигналізує спінювання і поява шапочки.
  2. Борошно просійте, введіть в неї цукор з сіллю, потім яйце з молоком, а потім і воду разом з готовою опарою. Всі ці компоненти можна поміщати в центр гірки з борошна, а потім обережно місити тісто, переміщаючи невеликі порції в середину. Замішування повинно здійснюватися руками і триватиме близько п’ятнадцяти хвилин. З готового еластичного тіста зробіть кулю, приберіть його в велику ємність, накрийте і пару годин тримайте на кухні.
  3. Пам’ятайте тісто, знову помісіть його, а потім знову покладіть в миску і приберіть, але вже в холодильник мінімум на три-чотири години. Коли воно збільшиться приблизно вдвічі, починайте з ним працювати.
  4. А поки що зробіть начинку, просто прокип’ятити мак хвилину в молоці, подрібнивши блендером і додавши цукор.
  5. Розкачайте тісто в прямокутник товщиною близько сантиметра, розташуйте горизонтально. З олії теж сформуйте цей прямокутник і помістіть його в середину розкатаного тіста. Тепер краю приберіть до центру, щоб вийшло подобу конверта, який слід на півгодини відправити в холод. Розкачайте тісто і знову складіть у конверт, повторюйте ці дії кілька разів.
  6. Тісто розкачати, розрізати на кілька прямокутників. Кожен промажте макової пастою, скрутіть в рулетик, притисніть його і поріжте.
  7. Кожну заготовку обсипте сухим маком (його теж треба промити) і повапните яйцем.
  8. Печіть булочки при 170 градусах близько півгодини, щоб вони зарум’янилися і добре піднялися.
Читайте ще:  Какие цвета в одежде полнят девушек?

Обов’язково спробуйте приготувати апетитні і красиві булочки по одному із запропонованих рецептів!

loading…

loading…

По теме: ( из рубрики Статті )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован.

*
*

Роздiли
Top