А ви пробували чорне морозиво?
Содержание
Якщо ви любите морозиво, то напевно перепробували чимало його сортів. Але справжнім трендом в кулінарному світі стало унікальне чорне ласощі, яке вже встигло стати популярним і викликати чималий інтерес. А з чого воно складається? І чи можна такий десерт приготувати своїми руками? Розберемося в цьому!
Що це за десерт?
Як роблять настільки незвичайне чорне морозиво? Вперше цей десерт з’явився в Японії, і для його приготування використовується чорний кунжут, вірніше зроблена з нього паста – урбеч. Цей компонент не тільки забарвлює морозиво в практично чорний колір, але й надає йому приємний смак.
Ідею підхопили кондитери з Америки, але вони для фарбування використовували інший інгредієнт – попіл, отриманий із залишків кокосової шкаралупи, тобто практично вугілля. Ніяких смакових якостей він майже не має, та й користь цього продукту була не головним аргументом на користь додавання. Але, так чи інакше, в результаті вийшло ласощі, яке встигли сфотографувати і викласти в «Instagram» тисячі американців. А сьогодні чорне морозиво, яке зазвичай продається в ріжках, можна придбати і в різних куточках Європи.
Як зробити дивовижний десерт?
Ексклюзивне чорне морозиво можна приготувати своїми руками, причому різними способами. Розглянемо деякі з них.
Рецепт перший
Щоб отримати незвичайне чорне морозиво, вам потрібно підготувати:
- стакан молока;
- стакан самих жирних вершків;
- три або чотири жовтка курячих яєць;
- половину склянки цукру (краще всього використовувати коричневий);
- пакетик ваніліну;
- п’ять ст. л. пасти з чорного кунжутного насіння;
- столову ложку чорних кунжутного насіння для декору.
Приготування:
- Весь обсяг молока і половину наявних вершків слід змішати в каструльці з товстим дном і поставити на вогонь. Після закипання томіть суміш приблизно хвилину.
- В окремій ємності потрібно з’єднати жовтки з цукром і збити за допомогою блендера їх практично дочиста.
- Тепер збиті жовтки потрібно поступово вливати в ще не встигла охолонути молочно-вершкову суміш, постійно перемішуючи все віночком. Поставте цю масу на самий повільний вогонь і варіть, постійно і активно помішуючи, до загустіння.
- Тепер додайте в ще гарячий складу кунжутную чорну пасту, розмішайте її і відправте ємність в холодильник.
- Приступайте до взбиванню вершків до щільної піни. Додайте ванілін.
- З’єднайте охолоджену молочно-жовткову суміш зі збитими вершками, ретельно все перемішайте і відразу відправте в морозилку.
- Готове морозиво розкладіть по порційним ємкостей і прикрасьте насінням чорного кунжуту.
Рецепт другої
Якщо вам не вдалося знайти чорну кунжутную пасту, то можна зробити чорне морозиво своїми руками іншим способом. Ось що для цього знадобиться:
- стакан тростинного цукру;
- 2/3 склянки зерен маку;
- близько 70 г цукрової пудри;
- пакетик ваніліну;
- 300 мл вершків (жирністю не нижче 30%);
- половина ч. л. рому або коньяку для ароматизації;
- ст. л. шоколадного лікеру;
- чайна ложка крохмалю;
- половина плитки гіркого шоколаду (для подачі).
Приготування:
- Макові зернятка слід залити окропом і залишити, щоб вони розбухнули і ввібрали в себе вологу.
- Далі подрібніть їх, використовуючи кавомолку. Якщо такого приладу у вас немає, візьміть блендер і подрібнюйте мак з цукром.
- Вершки потрібно гарненько збити, щоб утворилися стійкі міцні списи. Тепер вводьте в них ванілін, шоколадний лікер і ром, а також крохмаль для згущення.
- Далі з’єднуйте цукрово-макову пасту зі збитими ароматизованими вершками. Але збивайте все обережно, щоб вершкова піна збереглася і не опало.
- Надсилайте масу в морозилку і чекайте кілька годин.
- Готове морозиво можна прикрасити тертим шоколадом. При бажанні в кожну порціонну ємність покладіть по листочку свіжої м’яти.
Рецепт третій
Додати ласощів насичений чорний колір може звичайний активоване вугілля. Смаку він не має, тому не зіпсує морозиво, але забарвить його.
Вам знадобиться:
- 1,5 склянки жирних вершків;
- півсклянки натурального йогурту без добавок;
- 1,5 склянки ягід чорниці;
- 2/3 склянки коричневого цукру;
- п’ять таблеток активованого вугілля.
Приготування:
- Спочатку потрібно збити вершки, щоб утворилася щільна не осідає піна.
- Чорницю ретельно промийте і будь-яким способом подрібніть, приміром, пропустіть через м’ясорубку або занурте в блендер. З’єднайте ягідне пюре з йогуртом і відразу додайте цукор. Всі разом збийте до однорідності.
- Займіться підготовкою чорного барвника. Вугілля потрібно розтовкти до порошкоподібного стану. Цей порошок введіть у збиті вершки. Далі додайте чорнично-йогуртову масу.
- Перемішайте все і швидко відправте охолоджуватися в морозильній камері.
- Через кілька годин або через ніч дістаньте ваше готове темне морозиво, за бажанням прикрасьте його ягодами чорниці і подавайте гостям.
Обов’язково спробуйте чорне морозиво! А ще краще приготуйте його самостійно, щоб здивувати домочадців і гостей.
loading…
loading…