1567 А ви пробували чорне морозиво?

А ви пробували чорне морозиво?


Якщо ви любите морозиво, то напевно перепробували чимало його сортів. Але справжнім трендом в кулінарному світі стало унікальне чорне ласощі, яке вже встигло стати популярним і викликати чималий інтерес. А з чого воно складається? І чи можна такий десерт приготувати своїми руками? Розберемося в цьому!

А ви пробували чорне морозиво?

Що це за десерт?

Як роблять настільки незвичайне чорне морозиво? Вперше цей десерт з’явився в Японії, і для його приготування використовується чорний кунжут, вірніше зроблена з нього паста – урбеч. Цей компонент не тільки забарвлює морозиво в практично чорний колір, але й надає йому приємний смак.

Ідею підхопили кондитери з Америки, але вони для фарбування використовували інший інгредієнт – попіл, отриманий із залишків кокосової шкаралупи, тобто практично вугілля. Ніяких смакових якостей він майже не має, та й користь цього продукту була не головним аргументом на користь додавання. Але, так чи інакше, в результаті вийшло ласощі, яке встигли сфотографувати і викласти в «Instagram» тисячі американців. А сьогодні чорне морозиво, яке зазвичай продається в ріжках, можна придбати і в різних куточках Європи.

Як зробити дивовижний десерт?

А ви пробували чорне морозиво?

Ексклюзивне чорне морозиво можна приготувати своїми руками, причому різними способами. Розглянемо деякі з них.

Рецепт перший

Щоб отримати незвичайне чорне морозиво, вам потрібно підготувати:

  • стакан молока;
  • стакан самих жирних вершків;
  • три або чотири жовтка курячих яєць;
  • половину склянки цукру (краще всього використовувати коричневий);
  • пакетик ваніліну;
  • п’ять ст. л. пасти з чорного кунжутного насіння;
  • столову ложку чорних кунжутного насіння для декору.

Приготування:

  1. Весь обсяг молока і половину наявних вершків слід змішати в каструльці з товстим дном і поставити на вогонь. Після закипання томіть суміш приблизно хвилину.
  2. В окремій ємності потрібно з’єднати жовтки з цукром і збити за допомогою блендера їх практично дочиста.
  3. Тепер збиті жовтки потрібно поступово вливати в ще не встигла охолонути молочно-вершкову суміш, постійно перемішуючи все віночком. Поставте цю масу на самий повільний вогонь і варіть, постійно і активно помішуючи, до загустіння.
  4. Тепер додайте в ще гарячий складу кунжутную чорну пасту, розмішайте її і відправте ємність в холодильник.
  5. Приступайте до взбиванню вершків до щільної піни. Додайте ванілін.
  6. З’єднайте охолоджену молочно-жовткову суміш зі збитими вершками, ретельно все перемішайте і відразу відправте в морозилку.
  7. Готове морозиво розкладіть по порційним ємкостей і прикрасьте насінням чорного кунжуту.
Читайте ще:  Есть люди-шансы…

Рецепт другої

Якщо вам не вдалося знайти чорну кунжутную пасту, то можна зробити чорне морозиво своїми руками іншим способом. Ось що для цього знадобиться:

  • стакан тростинного цукру;
  • 2/3 склянки зерен маку;
  • близько 70 г цукрової пудри;
  • пакетик ваніліну;
  • 300 мл вершків (жирністю не нижче 30%);
  • половина ч. л. рому або коньяку для ароматизації;
  • ст. л. шоколадного лікеру;
  • чайна ложка крохмалю;
  • половина плитки гіркого шоколаду (для подачі).

Приготування:

  1. Макові зернятка слід залити окропом і залишити, щоб вони розбухнули і ввібрали в себе вологу.
  2. Далі подрібніть їх, використовуючи кавомолку. Якщо такого приладу у вас немає, візьміть блендер і подрібнюйте мак з цукром.
  3. Вершки потрібно гарненько збити, щоб утворилися стійкі міцні списи. Тепер вводьте в них ванілін, шоколадний лікер і ром, а також крохмаль для згущення.
  4. Далі з’єднуйте цукрово-макову пасту зі збитими ароматизованими вершками. Але збивайте все обережно, щоб вершкова піна збереглася і не опало.
  5. Надсилайте масу в морозилку і чекайте кілька годин.
  6. Готове морозиво можна прикрасити тертим шоколадом. При бажанні в кожну порціонну ємність покладіть по листочку свіжої м’яти.

Рецепт третій

А ви пробували чорне морозиво?

Додати ласощів насичений чорний колір може звичайний активоване вугілля. Смаку він не має, тому не зіпсує морозиво, але забарвить його.

Вам знадобиться:

  • 1,5 склянки жирних вершків;
  • півсклянки натурального йогурту без добавок;
  • 1,5 склянки ягід чорниці;
  • 2/3 склянки коричневого цукру;
  • п’ять таблеток активованого вугілля.

Приготування:

  1. Спочатку потрібно збити вершки, щоб утворилася щільна не осідає піна.
  2. Чорницю ретельно промийте і будь-яким способом подрібніть, приміром, пропустіть через м’ясорубку або занурте в блендер. З’єднайте ягідне пюре з йогуртом і відразу додайте цукор. Всі разом збийте до однорідності.
  3. Займіться підготовкою чорного барвника. Вугілля потрібно розтовкти до порошкоподібного стану. Цей порошок введіть у збиті вершки. Далі додайте чорнично-йогуртову масу.
  4. Перемішайте все і швидко відправте охолоджуватися в морозильній камері.
  5. Через кілька годин або через ніч дістаньте ваше готове темне морозиво, за бажанням прикрасьте його ягодами чорниці і подавайте гостям.
Читайте ще:  Рецепти приготування смачних страв з палтуса

Обов’язково спробуйте чорне морозиво! А ще краще приготуйте його самостійно, щоб здивувати домочадців і гостей.

loading…

loading…

По теме: ( из рубрики Статті )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован.

*
*

Роздiли
Top