8374 Рецепт Мексиканський соус сальса

Рецепт Мексиканський соус сальса


Рецепт Мексиканський соус сальса

Приготування
20 хв

Порції
1

Складність
Легко

Інгредієнти

2 томати
½ перцю чилі
½ червоної цибулі
½ солодкого зеленого перцю
10 гілочок кінзи
сік 1 лимона
1 ст. л. оливкової олії
сіль до смаку

Покроковий рецепт

  1. Помийте та просушіть овочі та зелень. Видаліть насіннєву коробочку з солодкого перцю, почистьте половину червоної цибулини.
  2. Візьміть 2 томати, половину перцю чилі, половину зеленого солодкого перцю, половинку цибулини та нашаткуйте овочі маленькими кубиками зі стороною 0,5 см. Нарізка — це головна складність в приготуванні сальси, тож не спішіть та постарайтеся, аби кубики виходили приблизно однакового розміру. Це забезпечить однорідну структуру соусу та, як наслідок, його насичений смак.
  3. Викладіть нарізані овочі в миску, додайте дрібно нашатковану кінзу.
  4. Заправте сальсу 1 ст. л. оливкової олії, соком 1 лимона та посоліть до смаку. Ретельно перемішайте інгредієнти та подавайте. Готову сальсу зберігайте в герметичному контейнері у холодильнику.

Які інгредієнти обрати

Томати. Обирайте стиглі, соковиті та ароматні томати. Якщо ж зараз у вас не сезон ґрунтових овочів, радимо використовувати томати чері, адже вони смачніші.

Перець чилі. Якщо ви не любите дуже гострі страви, але все одно хотіли б приготувати сальсу, зменште кількість перцю чилі собі до смаку. З указаної в рецепті кількості чилі, соус вийшов достатньо пекучим.

Зелень. Мексиканській кухні притаманно використовувати саме кінзу, але якщо ви серед тих, хто не любить характерний посмак цієї рослини, замініть її звичною нам петрушкою.

Оливкова олія. Використовуйте олію холодного віджиму або так звану “extra-virgin” олію — вона смачніша та ароматніша.

Як подавати сальсу

Сальсу подають до тортильї, кесадільї, буріто та фахітас, але це не єдиний спосіб використовувати соус. Ось кілька ідей, як використати сальсу, щоб надати звичним стравам відтінку мексиканської пристрасті.

  • Додайте сальсу до ранкової яєчні та тостів
  • Використовуйте як приправу до запеченого чи смаженого м’яса, котлет або стейків.
  • Спробуйте її як намазку чи соус для сендвічів
  • Додайте сальсу до овочевого салату для додаткової “гостринки”
  • Подавайте як соус до відварених круп (рис, кускус, булгур) або пасти
  • Сальса також чудово пасує до картопляних чипсів, або смаженої чи запеченої картоплі.
Читайте ще:  Рецепт Йогуртовий соус з фетою
По теме: ( из рубрики Рецепти Соуси і маринади )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top