Рецепт Кетчуп з кабачків
Рецепт Кетчуп з кабачків
Приготування
1 година
Порції
1
Складність
Помірно
Інгредієнти
2 кабачки (приблизно 1,4 кг)
2 цибулини (приблизно 300 г)
150 г цукру
1 ст.л. солі
300 г томатної пасти
2 сушені гвоздики
5 горошин духмяного перцю
1 лавровий лист
50 мл яблучного оцту
Покроковий рецепт
- Два кабачки вимийте, очистьте від шкірки та натріть на крупну тертку. Дві цибулини наріжте дрібним кубиком та змішайте з кабачком.
- Додайте до овочів 1 ст.л. солі та 150 г цукру. Перемішайте все, перекладіть у сотейник і варіть на невеликому вогні 30 хвилин, періодично помішуючи.
- В овочеву суміш додайте 300 г томатної пасти та спеції: 2 гвоздики, 5 горошин духмяного перцю та 1 лавровий лист. Варіть разом іще 15 хвилин.
- Дістаньте спеції з каструлі та перебийте кетчуп до однорідності занурювальним блендером.
- Влийте в кетчуп 50 мл яблучного оцту та перемішайте. Проваріть кетчуп іще 2 хвилини, перелийте в стерилізовані банки та закатайте. Переверніть банки, дайте їм охолонути в такому стані та зберігайте в нормальному положені в темному сухому місці.
Які інгредієнти обрати
Цей кетчуп ми приготували на основі томатної пасти – так простіше. Але ви також можете взяти томати та перебити їх до однорідного стану пюре. Консистенція готового кетчупу, однак, може дещо відрізнятися. Щодо цибулі – обирайте ту, котра вам до смаку, а кабачки можете за бажанням замінити на цукіні. Оцет радимо брати яблучний: з ним смак буде ніжніший. Та ви можете використовувати і звичайний столовий, але зменште його кількість (замість 50 приблизно 30 мл).
Скільки кетчупу вийде та які банки використовувати
З двох кабачків середнього розміру (близько 700 г один) виходить приблизно 1 л кетчупу. Тому ви можете взяти одну літрову банку чи дві півлітрові банки на цю пропорцію. Якщо у вас вийде трішки більше кетчупу, перекладіть його в чисту банку або судок та зберігайте в холодильнику впродовж кількох днів.