8129 Рецепт З розкішним соусом. Рецепт галушок 4 сири

Рецепт З розкішним соусом. Рецепт галушок 4 сири


Рецепт З розкішним соусом. Рецепт галушок 4 сири

ПРИГОТУВАННЯ
1 година 15 хвилин

ПОРЦІЇ
2

СКЛАДНІСТЬ
помірно

ІНГРЕДІЄНТИ

Для галушок:
450 г борошна
250 мл молока чи води
1 ч.л. цукру
1 ч.л. солі
5 г сухих дріжджів
1 ст.л. олії

Для соусу:
150 мл вершків 20%
40 г твердого сиру
20 г пармезану
40 г дорблю
40 г моцарели

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

  1. Просійте 450 г борошна у велику миску, додайте по 1 ч.л. цукру та солі, 5 г сухих дріжджів і 250 мл теплої води чи молока.
  2. Замішайте однорідне тісто, яке не буде липнути до рук, підпилюючи його борошном за потреби. Сформоване тісто накрийте рушником і лишіть у теплому місці підійти впродовж 40-50 хвилин.
  3. Сформуйте з тіста ковбаску та наріжте її на однакові шматочки середнього розміру. Змастіть руки 1 ст.л. олії та сформуйте галушки у вигляді кульок.
  4. Розігрійте воду в пароварці та варіть галушки 15 хвилин. Якщо пароварки немає, натягніть марлю на каструлю, зав’яжіть на ручках та викладайте галушки на марлю, щоб вони не торкалися води.
  5. Для соусу натріть увесь сир на дрібну тертку. Розігрійте 150 мл вершків до димлення, всипте сир і активно мішайте доки він не розтане. Варіть доки соус не буде однорідної консистенції, помішуючи, щоб не було грудочок.
  6. Готові галушки полийте соусом або ж викладіть їх у соус. Подавайте гарячими.

ТОНКОЩІ ПРИГОТУВАННЯ ГАЛУШОК З СИРОМ

У цьому рецепті я використовую сухі дріжджі, тож опару тут готувати не потрібно. Однак температура рідини, в якій дріжджі будуть розмішуватися, все ще вкрай важлива. У гарячій воді вони зваряться, а в холодній просто не активуються. Тому дотримуємося золотого правила: крапніть рідину на тильну сторону долоні, вам має бути тепло, але не гаряче.

Читайте ще:  Рецепт Ліниві вареники на рисовому борошні

Для цієї страви важливий сир: смачний сир – смачний соус. Тому на сирах економити не радимо. Звісно, ви можете спростити соус, зробивши його, наприклад, з 3 видами сиру. У такому разі дотримайтеся пропорції вершків і сиру.

По теме: ( из рубрики Рецепти Вареників )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top