Рецепт З розкішним соусом. Рецепт галушок 4 сири
Рецепт З розкішним соусом. Рецепт галушок 4 сири
ПРИГОТУВАННЯ
1 година 15 хвилин
ПОРЦІЇ
2
СКЛАДНІСТЬ
помірно
ІНГРЕДІЄНТИ
Для галушок:
450 г борошна
250 мл молока чи води
1 ч.л. цукру
1 ч.л. солі
5 г сухих дріжджів
1 ст.л. олії
Для соусу:
150 мл вершків 20%
40 г твердого сиру
20 г пармезану
40 г дорблю
40 г моцарели
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
- Просійте 450 г борошна у велику миску, додайте по 1 ч.л. цукру та солі, 5 г сухих дріжджів і 250 мл теплої води чи молока.
- Замішайте однорідне тісто, яке не буде липнути до рук, підпилюючи його борошном за потреби. Сформоване тісто накрийте рушником і лишіть у теплому місці підійти впродовж 40-50 хвилин.
- Сформуйте з тіста ковбаску та наріжте її на однакові шматочки середнього розміру. Змастіть руки 1 ст.л. олії та сформуйте галушки у вигляді кульок.
- Розігрійте воду в пароварці та варіть галушки 15 хвилин. Якщо пароварки немає, натягніть марлю на каструлю, зав’яжіть на ручках та викладайте галушки на марлю, щоб вони не торкалися води.
- Для соусу натріть увесь сир на дрібну тертку. Розігрійте 150 мл вершків до димлення, всипте сир і активно мішайте доки він не розтане. Варіть доки соус не буде однорідної консистенції, помішуючи, щоб не було грудочок.
- Готові галушки полийте соусом або ж викладіть їх у соус. Подавайте гарячими.
ТОНКОЩІ ПРИГОТУВАННЯ ГАЛУШОК З СИРОМ
У цьому рецепті я використовую сухі дріжджі, тож опару тут готувати не потрібно. Однак температура рідини, в якій дріжджі будуть розмішуватися, все ще вкрай важлива. У гарячій воді вони зваряться, а в холодній просто не активуються. Тому дотримуємося золотого правила: крапніть рідину на тильну сторону долоні, вам має бути тепло, але не гаряче.
Для цієї страви важливий сир: смачний сир – смачний соус. Тому на сирах економити не радимо. Звісно, ви можете спростити соус, зробивши його, наприклад, з 3 видами сиру. У такому разі дотримайтеся пропорції вершків і сиру.