Рецепт Сирники з бананом
Рецепт Сирники з бананом
ПРИГОТУВАННЯ
30 хвилин
ПОРЦІЇ
2
СКЛАДНІСТЬ
легко
ІНГРЕДІЄНТИ
400 г кисломолочного сиру
2 банани
1 яйце
100 г борошна + 30 г для припилу
1 ст.л. цукру
⅓ ч.л. солі
4 ст.л. олії
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
- Перетріть 400 г сиру через сито, щоб зробити його ніжнішим.
- Натріть 2 банани на крупну тертку та додайте їх до сиру.
- Додайте до сиру яйце, 100 г борошна, 1 ст.л. цукру та ⅓ ч.л. солі. Перемішайте до однорідності.
- Сформуйте сирники по 65-70 г один, спершу скрутивши кульки, а потім приплюснувши їх ножем чи рукою. Обваляйте сирники в борошні.
- Розігрійте пательню з 2 ст.л. олії, викладіть першу партію сирників і смажте по 5-6 хвилин з кожного боку. Долийте олію та обсмажте другу партію сирників.
ЯКІ ПРОДУКТИ ОБРАТИ
Почнімо з сиру: чим жирніший сир, тим смачніші сирники – це золоте правило. Сир ми радимо перетирати через сито, щоб він був мʼякшим. Далі начинка: раніше ми готували сезонні сирники з полуницею, а тепер вирішили додати в тісто банан. До речі, полуницю ми клали шматочком, а банан перетираємо і замішуємо в тісто. Так сирники виходять приємно солодкими.
ЯК ПОСМАЖИТИ СИРНИКИ
Більшість кулінарів воліють смажити сирники на антипригарній сковорідці, щоб уникнути прилипань і нервів через ті прилипання. Але правда в тім, що на сталевій пательні сирники набувають дуже гарної скоринки, і водночас не прилипають. Потрібно лиш дочекатися моменту, коли вони будуть гарно відставати від сковорідки, та додавати достатньо олії для смажіння.