Рецепт Ніжні бельгійські вафлі. Ваш новий улюблений смаколик
Содержание
Рецепт Ніжні бельгійські вафлі. Ваш новий улюблений смаколик
ПРИГОТУВАННЯ
30 хв
ПОРЦІЇ
2
СКЛАДНІСТЬ
легко
ІНГРЕДІЄНТИ
борошно 200 г
вершкове масло 120 г
цукор 50 г
яйця 2 шт.
молоко 150 мл
цукор ваніль 10 г
розпушувач 1 ч. л.
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
- У велику миску розбийте 2 яйця, додайте до них 50 г цукру, 10 г ванільного цукру та збийте вінчиком або міксером до білого кольору. Додайте до яєць розм’якшене вершкове масло та все перемішайте.
- Додайте до яєць розм’якшене вершкове масло та все перемішайте.
- У миску до рідких інгредієнтів поступово додайте 200 г борошна, 1 ч. л. розпушувача і розмішати. Влийте 150 мл теплого молока і ще раз гарно перемішайте тісто. Воно має бути консистенції густої сметани. Дайте тісту постояти 20 хв.
- Розігрійте вафельницю та збризніть її антипригарним спреєм або протріть поверхню для смаження ватним тампоном, змоченим у рослинній олії. Ложкою викладіть тісто у вафельницю та випікайте 5-7 хв, залежно від потужності конкретно вашого прибору.
ПОРАДИ З ПРИГОТУВАННЯ БЕЛЬГІЙСЬКИХ ВАФЕЛЬ
Підготуйте одразу велику миску, вінчик для збивання або міксер.
У рецепті я використовую м’яке вершкове масло. Якщо ви не витягли масло з холодильника заздалегідь, а вафель хочеться негайно – то тримайте кілька лайфхаків.
Наріжте масло дрібними кубиками. У велику склянку налийте окріп та дайте їй добре нагрітися. Вилийте воду зі склянки та накрийте нею кубики масла. За лічені хвилини його можна буде використовувати в рецепті.
Або скористайтеся мікрохвильовою. Масло краще нарізати на кубики. Потужність мікрохвильової має бути мінімальною. Нагрівайте масло поступово, інтервалами по 5 секунд, аби не розтопити його повністю.
Гарячі вафлі подавайте одразу, прикрасивши сиропом, цукровою пудрою або будь-якими іншими улюбленими начинками.