8077 Рецепт Американський дерун. Хешбраун

Рецепт Американський дерун. Хешбраун


Рецепт Американський дерун. Хешбраун

ПРИГОТУВАННЯ
25 хвилин

ПОРЦІЇ
5

СКЛАДНІСТЬ
легко

ІНГРЕДІЄНТИ

2 картоплини (приблизно 550 г)
2 ст.л. олії
60 г вершкового масла
⅔ ч.л. солі
½ ч.л. перцю

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

  1. Очистьте 2 картоплини та натріть їх на крупній тертці. Викладіть її в сито чи в марлю та відіжміть від зайвої вологи.
  2. На розігріту пательню налийте 1 ст.л. олії та викладіть 30 г масла. Коли масло розтане, викладіть картоплю та розподіліть її рівномірним шаром по всій сковорідці.
  3. Приправте хешбраун ⅓ ч.л. солі та ¼ ч.л. перцю. Смажте хешбраун близько 7 хвилин на вогні трішки вище середнього (7/9) до утворення скоринки.
  4. Накрийте сковорідку тарілкою та переверніть хешбраун на неї. На сковорідку викладіть решту 30 г масла та 1 ст.л. олії та акуратно спустіть хешбраун іншим боком на пательню.
  5. Приправте страву ще ⅓ ч.л. солі та ¼ ч.л. перцю та смажте до готовності 7 хвилин. Подавайте хешбраун гарячим.

ЧИМ ХЕШБРАУН ВІДРІЗНЯЄТЬСЯ ВІД ДЕРУНИ

На перший український погляд, відрізнити деруни від хешбрауна складно. Але він трохи інший, з американським максималізмом, так би мовити. Бо найчастіша подача хешбрауна – це один величезний млинець із картоплі. А ще цю страву смажать на суміші олії й масла та не додають до неї ні борошно, ні яйця. Хешбраун в оригінальній версії – це лише картопля.

ЯК СМАЖИТИ ХЕШБРАУН

Позаяк ми смажили великий класичний хешбраун на цілу сковорідку, є певна специфіка приготування його таким методом. По-перше, спеції ми додаватимемо не в суміш картоплі, а зверху на хешбраун, розділивши їх навпіл: на один бік і на інший. Те саме і з олією. Щоб перевернути хешбраун і не зламати його, нам знадобиться тарілка. А смажити радимо на чавунній пательні – на ній скоринка виходить найкращою. Антипригарну натомість краще не брати, на ній характерної скоринки геть не буде.

Читайте ще:  Рецепт Оладки з зеленню до сніданку
По теме: ( из рубрики Сніданки )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top