Рецепт Шакшуки. Зі спаржевою квасолею та горошком.
Рецепт Шакшуки. Зі спаржевою квасолею та горошком.
ПРИГОТУВАННЯ
10 хвилин
ПОРЦІЇ
4
СКЛАДНІСТЬ
легко
ІНГРЕДІЄНТИ
4 яйця
100 г зеленої спаржевої квасолі
100 г зеленого горошку
100 г бебі шпинату
2 зубчики часнику
5 пір’їн зеленої цибулі
5 гілочок зелені петрушки
2-3 ст. л. оливкової олії ТМ Varto
1 ст. л. сухих італійських трав ТМ Varto
сіль та перець до смаку
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
- Відріжте білу частину з 5 пір’їн зеленої цибулі та дрібно наріжте. Зелену частину поки відкладіть, але недалеко, бо вона нам скоро теж знадобиться. Розігрійте пательню з 2-3 ст. л. оливкової олії ТМ Varto та підсмажте цибулю кілька хвилин. Вона має стати трохи рум’яною.
- Якщо у вас довга спаржева квасоля, розріжте її на 2-3 частини. Розчавіть ножем 2 зубчики часнику та подрібніть. Додайте на пательню до цибулі разом зі 100 г зеленої спаржевої квасолі, 100 г зеленого горошку та 100 г бебі шпината. Готуйте все разом приблизно 3 хвилини, постійно помішуючи. Овочі мають залишитися хрумкими.
- Рівномірно розподіліть усі складові на пательні та символічно утворіть лунки для 4 яєць. Вбийте у них яйця.
- Посоліть та притрусіть 1 ст. л. сухих італійських трав. Накрийте кришкою та смажте на середньому вогні 3-4 хвилини, щоб білок вже приготувався, а жовток залишався рідким.
- Подрібніть зелень з цибулі, яка залишилася, а також помийте 5 гілочок зелені петрушки, обірвіть листочки та теж подрібніть. Подавайте шакшуку на пательні, посипавши зеленню.
ПОРАДИ З ПРИГОТУВАННЯ ШАКШУКИ
У сезон використовуйте свіжу спаржеву квасолю та зелений горошок. Якщо не маєте, беріть заморожені і розморозьте заздалегідь. Щоб не було зайвої рідини, відкиньте бобові на друшляк. А от листя шпинату нам потрібні тільки свіжі. У мене – сорт бебі, але підійде і звичайний.
Готуючи шакшуку, найскладніше – точно знати, коли яйця готові. Все тому, що вони продовжують смажитися від залишкового тепла інгредієнтів, коли ви навіть зняли страву з вогню. Моя порада – накрийте пательню на кілька хвилин кришкою, аби яйця рівномірно приготувалися, а як тільки білок згорнеться, вимикайте плиту, знімайте кришку та подавайте до столу.