Рецепт Бризоль. Вдосконалений омлет
Рецепт Бризоль. Вдосконалений омлет
ПРИГОТУВАННЯ
50 хвилин
ПОРЦІЇ
6
СКЛАДНІСТЬ
помірно
ІНГРЕДІЄНТИ
Для омлету:
6 яєць
5 ст. л. молока
сіль за смаком
3-4 ст. л. олії
Для начинки:
400 г свинячого фаршу
150 г солоних огірків
3 гілочки петрушки (8 г)
3 гілочки кропу (8 г)
100 г твердого сиру
100 г сметани для змащування
1 зубчик часнику
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
- Розбийте 6 яєць у миску, збийте їх віничком разом із 5 ст. л. молока до однорідності, посоливши до смаку.
- Додайте на пательню трохи олії, щоб вона розподілилася по всій поверхні, та розігрійте її. Розрахуйте кількість олії так, щоб додавати трішки для кожного з 6 млинців. За допомогою ополоника вилийте на пательню ⅙ яєчної суміші товщиною, як звичайний млинець. Обсмажте з обох боків і акуратно зніміть, щоб не пошкодити. Таким самим чином посмажте ще 5 яєчних млинців. Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів.
- Наріжте 150 г солоних огірків соломкою, накришіть зелень, а 100 г твердого сиру натріть на тертці. Змішайте ці інгредієнти для начинки з 400 г фаршу.
- У 100 г сметани видавіть 1 зубчик часнику та розмішайте. Кожен яєчний млинець змастіть сметанним соусом і викладіть начинку. Не використовуйте усю сметану, адже нею потрібно буде змастити готові бризолі.
- Закрутіть млинці, загортаючи бокові краї, щоб начинка не вивалилася. Перекладіть їх у форму для запікання.
- Змажте бризолі сметанним соусом і відправте запікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
- Подавайте до столу гарячими, щоб сир гарно тягнувся.
ТОНКОЩІ ПРИГОТУВАННЯ БРИЗОЛЯ
Для приготування бризоля потрібні тонкі млинці з омлета, тому раджу брати або антипригарну сковорідку, або спеціальну пательню для млинців. Насправді, будь-який омлет краще смажити саме на такій сковороді. Наприклад, японський омлет теж підкручується, що значно зручніше робити на спеціальній пательні.
Я тут використовую свинячий фарш, однак ви цілком можете замінити його на будь-який бажаний. Курячий, індичий чи яловичий смакуватимуть так само чудово. Та й узагалі не бійтеся експериментувати з цією стравою. Спершу приготуйте за моїм класичним рецептом, а потім спробуйте створити кілька своїх власних.