8262 Рецепт Традиційний рецепт грецького салату

Рецепт Традиційний рецепт грецького салату


Рецепт Традиційний рецепт грецького салату

ПРИГОТУВАННЯ
15 хвилин

ПОРЦІЇ
2

СКЛАДНІСТЬ
легко

ІНГРЕДІЄНТИ

200 г томатів чері або 2 томати
1 великий огірок
1 солодкий перець
½ червоної цибулі
50 г оливок без кісточок
200 г сиру фета
1-2 ч. л. орегано
3-4 ст. л. оливкової олії Extra Virgin
сіль до смаку

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

  1. Візьміть глибоку миску або салатницю. Всі інгредієнти салату нарізайте та одразу перекладайте в неї. Якщо готуєте салат взимку, використовуйте томати чері, вони все ж таки смачніші та ароматніші за тепличні. У сезон овочів використовуйте будь-які томати, головне – м’ясистих сортів. Візьміть 200 г томатів чері або 2 середні томати. Перші помийте та розріжте навпіл. Якщо використовуєте звичайні томати, розріжте навпіл, виріжте плодоніжку та наріжте середніми кубиками. Перекладіть у миску.
  2. Огірок помийте, розріжте навпіл, а потім наріжте кожну половинку півкільцями товщиною 0,5 см. Якщо потрібно, очистьте шкірку огірка. Перекладіть у миску до томатів.
  3. Солодкий перець помийте, розріжте навпіл, видаліть плодоніжку та насіння, а потім наріжте кубиком приблизно такого розміру, як і томати, якщо використовували звичайні, а не чері. У традиційному рецепті грецького салату використовується зелений солодкий перець, але можна замінити його червоним, помаранчевим або жовтим. Нарізаний перець перекладіть у миску.
  4. Половину червоної цибулі наріжте або півкільцями, або пір’ям. Також перекладіть у миску до всіх інгредієнтів салату.
  5. Якщо готуєте грецький салат у порційних тарілках, шматок фети покладіть зверху на овочі. Потім кожен, хто куштуватиме страву, сам наріже сир так, як йому заманеться. Якщо готуєте грецький салат на загальний стіл, 200 г сиру фети наріжте великим кубиком. Але додайте в миску в останню чергу.
  6. До всіх овочів додайте 50 г оливок без кісточок.
  7. Посипте салат 1-2 ч. л. сухого орегано.
  8. Заправте 3-4 ст. л. оливкової олії. Акуратно перемішайте, використовуючи дві ложки.
  9. Додайте в миску нарізану кубиками фету. Акуратно перемішайте, щоб шматочки фети залишилися цілими. Соліть салат в останню чергу, оскільки через цей інгредієнт овочі почнуть пускати сік. Пам’ятайте, що й фета, і оливки – солоні, тому спочатку спробуйте салат, а потім додавайте сіль.
Читайте ще:  Рецепт Салат "Ніжний"

СЕКРЕТИ ПРИГОТУВАННЯ ГРЕЦЬКОГО САЛАТУ

Огірки вибирайте без великого насіння всередині. Якщо все ж таки є насіння, виріжте його. Очищати від шкірки огірки чи ні – вирішувати вам. Також для приготування грецького салату використовуються томати. Віддайте перевагу чері або томатам м’ясистих сортів, щоб вони не були водянистими та не мали великої кількості насіння.

Оливки можна використовувати будь-які – зелені або чорні. Але, якщо хочете точно повторити смак грецького салату, беріть оливки Каламата. Вони мають характерну мигдальну форму та м’ясисту середину. Цей сорт оливок можна придбати у великих супермаркетах. Вибирайте варіант без кісточок і додайте в салат цілими.

Заправляти салат потрібно високоякісною оливковою олією Extra Virgin. Як правильно вибрати її, читайте за посиланням. І обов’язково використовуйте справжній сир фета, який виготовляють з овечого молока, іноді з додаванням козячого.

По теме: ( из рубрики Рецепти Салатів )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top