8048 Рецепт Салат з редискою та зеленню

Рецепт Салат з редискою та зеленню


Рецепт Салат з редискою та зеленню

ПРИГОТУВАННЯ
10 хвилин

ПОРЦІЇ
2

СКЛАДНІСТЬ
легко

ІНГРЕДІЄНТИ

300 г салату Айсберг
100 г редиски
4 пера зеленої цибулі
3 гілочки петрушки
сіль та перець до смаку

Для заправки:
1 яєчний жовток
1 ч. л. білого винного оцту
2 ст. л. оливкової олії

 ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

  1. Салат помийте, порвіть листя руками і викладіть в салатник. Редис помийте, поріжте тонкими кружечками і теж викладіть в салатник разом з подрібненою зеленню петрушки і цибулею.
  2. Приготуйте заправку: в невеликій ємності змішайте всі інгредієнти до однорідного стану. Зручніше за все це зробити в невеликій банці, заливши в неї всі складові соусу, закрити кришкою і добре струснути.
  3. Заправте салат соусом, додайте сіль і перець за смаком.

ЧИМ ЗАПРАВИТИ САЛАТ

Якщо соус з жовтком та винним оцтом здається вам надто екзотичним, заправте салат звичайною оливковою олією холодного віджиму або запашною соняшниковою олією.

Також спробуйте подати страву з медово-гірчичною заправкою: для цього в окремій мисці змішайте 40 г “американської” гірчиці, 50 г рідкого меду, 1 ст. л. лимонного соку, 3 ст. л. оливкової олії та заправте салат безпосередньо перед подачею.

Страві гарно пасуватиме також соус з білого (грецького) йогурту. Щоб приготувати такий, викладіть в миску 150 г йогурту, додайте до нього сіль до смаку, мілко нарізану свіжу зелень (кріп або петрушку), натріть половину огірка та перемішайте.

ЯКІ СПЕЦІЇ ВИКОРИСТОВУВАТИ

Спеції для салату не менш важливі, ніж для інших страв. Можете не обмежуватися лише сіллю, додайте дрібку меленого та духмяного перців. Доречною буде також сушений базилік, сушений часник, коріандр, м’ята.

Читайте ще:  Рецепт Яєчний салат "Просте задоволення"
По теме: ( из рубрики Рецепти Салатів )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top