8324 Рецепт Салат з пекінської капусти з оливками та фетою

Рецепт Салат з пекінської капусти з оливками та фетою


Рецепт Салат з пекінської капусти з оливками та фетою

ПРИГОТУВАННЯ
18 хв

ПОРЦІЇ
2

СКЛАДНІСТЬ
легко

ІНГРЕДІЄНТИ

350 г пекінської капусти (приблизно половина качана)
½ солодкого перцю
100 г оливок без кісточок
150 г сиру фета
3 ст. л. оливкової олії
2-3 гілочки кропу або 1 ч. л. сушеного орегано

 ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

  1. Помийте та висушіть рушником пекінську капусту. Відріжте 350 г капусти (це приблизно половина качана) та нашаткуйте її кубиком.
  2. 100 г оливок відцідіть від рідини та розріжте навпіл.
  3. Солодкий перець помийте, висушіть, видаліть з нього насіннєву коробочку. Половину перцю наріжте соломкою.
  4. 150 г сиру фета наріжте кубиками.
  5. У салатницю викладіть нашатковану капусту, перець, оливки. Заправте салат 3 ст. л. оливкової олії та перемішайте. Присипте салат зверху 1 ч. л. орегано або нарізаного свіжого кропу та викладіть шматочки фети.

ЯКІ ПРОДУКТИ ОБРАТИ

Замість оливок можна використати маслини та навпаки. Річ у тому, що на батьківщині оливи у Греці, Італії та Іспанії, і чорні, і зелені плоди називають однаково — оливками. А колір залежить просто від зрілості плоду. Тож обирайте той варіант, що вам особисто більше до смаку. Якщо не любите оливки, спробуйте салат з пекінської капусти, огірками та помідорами, також за моїм рецептом.

Замість фети можна використати також м’яку бринзу або сир фелата (який є аналогом фети).

Обирайте оливкову олію холодного віджиму, тобто extra virgin. Запашна та корисна, вона оптимально підходить для заправки салатів.

ЧИМ ЗАПРАВИТИ САЛАТ

Спробуйте подати страву з класичною заправкою для грецького салату. Для цього в окремій мисці змішайте 3 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. лимонного соку, дрібку сушеного орегано та дрібку меленого чорного перцю. За бажанням, сюди ж можна натерти 1 зубчик часнику. Перемішайте та заправте салат.

Читайте ще:  Рецепт Салат з кіноа, нутом та овочами

Або приготуйте заправку з бальзамічним оцтом: змішайте 3 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. бальзамічного оцту, сіль та перець до смаку.

По теме: ( из рубрики Рецепти Салатів )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top