Рецепт Салат з пекінської капусти з огірками і помідорами. Нова ідея
Рецепт Салат з пекінської капусти з огірками і помідорами. Нова ідея
ПРИГОТУВАННЯ
10 хвилин
ПОРЦІЇ
2
СКЛАДНІСТЬ
легко
ІНГРЕДІЄНТИ
350 г пекінської капусту
2 томати
1 огірок
1 пучок кінзи
3 ст.л. ароматної олії
⅓ ч.л. солі
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
- Розріжте качан капусти навпіл, вам знадобиться приблизно 1 половина капусти. Нашаткуйте її зручним ножем.
- Наріжте 2 томати чверть кільцями — навпіл, навпіл, а потім пластинками, а огірок півкільцями. Дрібно наріжте кінзу.
- У салатник викладіть всі овочі та кінзу, додайте 3 ст.л. ароматної олії та ⅓ ч.л. солі. Перемішайте та подавайте.
ЯКУ ОЛІЮ ОБРАТИ
Олія – це той інгредієнт в салаті, який поєднує смаки овочів в єдину композицію. Тому хороша олія – це запорука смачної страви.
Ми використовували оливкову олію, додавши до неї спеції, щоб вона була ароматна. Однак не гірше тут смакуватиме конопляна олія, суміш оливкової та кунжутної або ж лляна.
ЯК ПРИГОТУВАТИ АРОМАТНУ ОЛІЮ
Ви можете придбати ароматну олію зі спеціями до смаку – від часнику та цибулі до складних італійських сумішей. Або ж ви можете приготувати таку олію власноруч. Для цього олію потрібно підігріти в сотейнику, але в жодному разі не доводити до димлення.
Потім у неї потрібно додати спеції до смаку, наприклад часник, тимʼян і розмарин, розмішати та дати їй охолонути зі спеціями. Потім процідіть олію та отримаєте чудову домашню ароматну заправку для страв.