Рецепт Салат з пекінської капусти і тунця
Рецепт Салат з пекінської капусти і тунця
ПРИГОТУВАННЯ
18 хвилин
ПОРЦІЇ
4
СКЛАДНІСТЬ
легко
ІНГРЕДІЄНТИ
Для салату:
350 г пекінської капусти
1 огірок
5 гілочок зеленої цибулі
2 яйця
80 г консервованого тунця
Для майонезу:
1 яйце
1 ч.л. лимонного соку
1 ч.л. гірчиці
⅓ ч.л. солі
100 мл олії
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
- Розріжте капустину навпіл і нашаткуйте невеликими шматками 350 г пекінки. Наріжте огірок півкільцями, дрібно наріжте стебла зеленої цибулі.
- Відваріть 2 яйця накруто та дайте їм охолонути. На це піде 7-8 хвилин варіння в киплячій воді.
- У чашу блендера вбийте 1 яйце, додайте 1 ч.л. лимонного соку, 1 ч.л. гірчиці та ⅓ ч.л. солі. Збивайте занурювальним блендером, поступово вливаючи олію. Збивайте, доки не введете всі 100 мл і соус не стане однорідним.
- Складіть усі овочі в салатник, додайте 80 г тунця та заправте салат майонезом. Зверху додайте нарізані нашестеро яйця.
ЧИМ КОРИСНИЙ САЛАТ З ПЕКІНКИ Й ТУНЦЯ
Цей салат – ідеальна страва, котра має баланс клітковини та білків. Додавши шматочок цільнозернового хліба, який відповідає за складні вуглеводи, ви отримаєте здорову тарілку.
До того ж тунець містить Омега-3 та багато вітамінів групи В. Пекінська капуста, як і всі інші види капусти та листкової зелені, має антиоксиданти та чималий набір вітамінів, а огірок додає клітковини.
ЯК ЗБЕРІГАТИ ТА ТРАНСПОРТУВАТИ САЛАТ
Ви можете приготувати цей салат, щоб взяти з собою, наприклад, на роботу. Щоб він не потік і не став вʼялим, не радимо його заправляти майонезом відразу. Змішайте всі інгредієнти крім тунця – його і майонез покладіть окремо та вмішайте безпосередньо перед споживанням. Так ви зекономите час на приготуванні, але матимете свіжий ланч.