Рецепт Салат з кіноа та овочів
Рецепт Салат з кіноа та овочів
ПРИГОТУВАННЯ
20 хв
ПОРЦІЇ
3
СКЛАДНІСТЬ
легко
ІНГРЕДІЄНТИ
150 г кіноа
2 томати
1 морквина
сік половини лимона
сіль до смаку
2 ст. л. рослинної олії
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
- Промийте 150 г кіноа, всипте в каструлю, залийте водою у пропорції 1 до 2 (тобто на 150 г кіноа потрібно 300 мл води). Воду доведіть до кипіння, додайте дрібку солі та варіть крупу до готовності 15 хв.
- Тим часом помийте 2 томати, висушіть рушником та наріжте часточками. Моркву почистьте і натріть на крупну терку.
- Викладіть в салатницю натерту моркву, полийте її соком половини лимона, додайте також помідори, кіноа. Заправте салат 2 ст. л. олії, додайте сіль до смаку та ретельно перемішайте інгредієнти та подавайте.
ЧИМ ЗАПРАВИТИ САЛАТ
Спробуйте заправити салат соусом з американської гірчиці, меду та олії. Для цього в окремій мисці змішайте вінчиком 40 г гірчиці, 50 г рідкого меду 1 ст. л. лимонного соку та 3 ст. л. оливкової олії холодного віджиму.
ЯКІ ПРОДУКТИ ОБРАТИ
Заміст моркви можна використати ріпу, вийде також смачно ат оригінально.
Крупа. Я обрав для салату біле кіноа, адже, на мою думку, страви з нього виходять смачнішими. Втім, у продажі ви можете зустріти також чорний та червоний сорти цього насіння, і їх так само можна використати для страви.Детальніше про те, як готувати кіноа можна прочитати в окремому матеріалі.
Зелень, наприклад зелена цибуля або цибуля-трибулька (шніт), а також петрушка гарно пасуватимуть салату.