Рецепт Салат з кіноа, нутом та овочами
Рецепт Салат з кіноа, нутом та овочами
ПРИГОТУВАННЯ
30 хв
ПОРЦІЇ
2
СКЛАДНІСТЬ
легко
ІНГРЕДІЄНТИ
50 г крупи білого кіноа (або 150 г відвареного)
150 мл води (для відварювання кіноа)
100 г консервованого нуту
1 огірок
1 помідор
2-3 гілочки петрушки
30 мл оливкової олії
1 ст. л. лимонного соку
½ ч. л. солі
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
- Викладіть 50 г кіноа в каструлю, залийте 150 мл води, доведіть до кипіння та варіть на середньому вогні 15-20 хв або до готовності. Зніміть готову крупу з вогню, накрийте кришкою та дайте відпочити 5 хв. Потім перекладіть в миску та залиште охолоджуватися за кімнатної температури.
- Поки крупа вариться, підготуйте овочі. Помийте та обсушіть 1 огірок, 1 томат та 2-3 гілочки петрушки. Помідор наріжте скибками, огірок — тонкими кільцями, а петрушку мілко нашаткуйте.
- У салатницю викладіть 100 г нуту (рідину попередньо злийте), 150 г охолодженого до кімнатної температури кіноа, нарізаний огірок, помідор, петрушку. Ви можете викладати кожен інгредієнт окремо, щоб зібрати боул, або можете довільно перемішати інгредієнти, щоб отримати класичний салат.
- Заправте салат 30 мл оливкової олії, додайте 1 ст. л. лимонного соку, посоліть (½ ч. л. солі), перемішайте та подавайте.
ЩО ТАКЕ КІНОА
Кіноа — це не злак, а насіння одного з різновидів лободи. Походить культура з Андів, і в давнину була одним з найважливіших продуктів харчування індіанських народів. Порівняно з іншими зерновими культурами кіноа містить багато білка, 4,4 г на 100 г відвареної крупи. Крім цього, відварена кіноа містить більше клітковини, ніж бурий рис та кукурудза, що робить цей продукт корисним для травної системи. Порадам з приготування кіноа ми присвятили окрему велику статтю, де ви знайдете всю інформацію про цей гарнір.
ЩО МОЖНА ДОДАТИ ДО САЛАТУ
Солодкий перець. Хрумкий та соковитий червоний перець буде доречним в цій смаковій композиції, або ж ви можете замінити ним помідор.
Червона цибуля. Якщо хочеться додати салату більше хрумкості та нотку пікантності, додайте червоної цибулі, для такої кількості інгредієнтів вистачить половину цибулини.
ЧИМ ЗАПРАВИТИ САЛАТ ОВОЧЕВИЙ САЛАТ З КІНОА
Я пропоную легку заправку з оливкової олії холодного віджиму, лимонного соку та солі. Але буде також смачно доповнити страву соусом на основі білого йогурту, наприклад соусом Дзадзикі, або ж звичайним грецьким йогуртом, змішаним з нашаткованою петрушкою та сіллю.