Рецепт Легкий салат зі шпинату з яйцем
Рецепт Легкий салат зі шпинату з яйцем
ПРИГОТУВАННЯ
25 хвилин
ПОРЦІЇ
2
СКЛАДНІСТЬ
легко
ІНГРЕДІЄНТИ
1 пучок шпинату (приблизно 120 г)
3 яйця
2 скибочки хліба
3 ст.л. ароматної олії
2 ст.л. насіння соняшника
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
- Відваріть 3 яйця накруто: 7-8 хвилин після закипання. Дайте їм охолонути.
- Розріжте 2 скибочки хліба на кубики та підсушіть зручним методом: у духовці чи на сковорідці.
- Вимийте шпинат і наріжте його смужками, якщо листя велике. Викладіть його в салатник і заправте 3 ст.л. олії.
- Очистьте яйця та наріжте їх начетверо, додайте в салат. Притрусіть салат 2 ст.л. насіння соняшника, додайте сухарики, перемішайте та подавайте.
ЯК ВИСУШИТИ ХЛІБ І ЯКИЙ
Для цього салату ми використовуємо звичайний білий хліб. Ви можете його підсушити в духовці впродовж 10 хвилин за температури 120 градусів або ж на сухій сковорідці. Також ви можете купити готові сухарики та не обмежувати себе білим хлібом. Темний чи цільнозерновий також чудово смакуватиме.
ЧИМ ЗАПРАВЛЯТИ САЛАТ
Щоб салат був ароматнішим, ми вирішили додати ароматну олію. Ви можете придбати готову ароматну олію або ж приготувати її власноруч, прогрівши (але не до парування) з розмарином, чебрецем, часником чи іншими спеціями до вашого смаку. Потім олію треба процідити, охолодити та зберігати в холодильнику впродовж тижня-двох.