Рецепт Салат Мімоза з креветками, авокадо та домашнім майонезом
Рецепт Салат Мімоза з креветками, авокадо та домашнім майонезом
ПРИГОТУВАННЯ
40 хв
ПОРЦІЇ
1
СКЛАДНІСТЬ
помірно
ІНГРЕДІЄНТИ
Для салату
2 авокадо
¼ білої цибулини
1 ч. л. лимонного соку
½ ч. л. солі
1 ч. л. лимонного соку
кілька крапель Табаско чи Гострого соусу
2 ст. л. домашнього майонезу
2 ч. л. білого хрону
½ ч. л. вустерського соусу
чорний або білий мелений перець до смаку
150 г відварених креветок
кілька крапель табаско чи гострого соусу
3-4 листки салату
2 відварених яєчних жовтки
1 ст. л. подрібненої петрушки (свіжої)
Для майонезу
1 яйце
1 ч. л. гірчиці
1 ч. л. лимонного соку
½ ч. л. солі
100 мл рослинної олії
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
- Підготуйте інгредієнти: очистьте та дрібно наріжте ¼ білої цибулини, подрібніть кілька гілочок петрушки, відваріть та охолодіть 2 яйця, вичавіть 2 ч. л. лимонного соку та переконайтеся, що креветки повністю розморожені.
- Очистьте та розімніть вилкою половину 1 авокадо. Додайте до неї ¼ мілко нарізаної білої цибулі, 1 ч. л. лимонного соку, ¼ ч. л. солі та кілька крапель соусу Табаско або іншого гострого соусу. Перемішайте до однорідної маси та поки відставте в сторону.
- Для домашнього майонезу: в окремій мисці або чаші занурювального блендера збийте вінчиком 1 яйце та 1 ч. л. гірчиці. Далі додайте сюди також 1 ч. л. лимонного соку, ½ ч. л. солі та перемішайте.Тонкою цівкою влийте до яєчної суміші 100 мл олії, продовжуючи збивати суміш вінчиком або блендером до загустіння майонезу.
- В окремій мисці змішайте 2 ст. л. майонезу, кілька крапель соусу Табаско, 2 ч. л. хріну, ½ ч. л. вустерського соусу та 1 ч. л. лимонного соку. Приправте сіллю та перцем собі до смаку.
- Очистьте решту авокадо від шкірки та кісточок. Наріжте їх кубиками, розміром 1-1,5 см та покладіть у велику миску. Додайте 150 г дрібно порізаних відварених креветок та суміш майонезу, хріну та лимонного соку із кроку № 2.
- Зберіть салат: на дно салатниці викладіть 3-4 салатні листки, далі рівномірно розподіліть суміш креветок з авокадо та майонезом. Наступний шар — пюре з авокадо із кроку №1.
- В окрему миску натріть на дрібну терку або перетріть через дрібне сито 2 відварені яєчні жовтки, змішайте із 1 ст. л. нарізаної петрушки. Рівномірно присипте салат сумішшю жовтків з петрушкою. Перед подачею Мімозу слід поставити до холодильника на 3 години.
ЯКІ КРЕВЕТКИ ОБРАТИ
Рекомендуємо обирати вже чищені варено-морожені маленькі креветки, вони ідеально підійдуть для рецепта та ще зекономлять вам час. Заморожені креветки звісно слід попередньо розморозити, для цього перекласти їх з морозилки до холодильника на ніч, або занурте герметичний пакет з креветками у холодну воду на 30-40 хв. Ділимося також не менш смачним рецептом салату з креветками та авокадо, грейпфрутом і каперсами.
ЯК ПРИГОТУВАТИ ДОМАШНІЙ МАЙОНЕЗ
Радимо трішки більше запаритися і все ж приготувати домашній майонез, це просто і швидко, а смак вартий додаткових 10 хв вашого часу. Ось кілька корисних порад. Різниця температури між олією та яєчним жовтком має бути мінімальною, тоді у вас вийде бажана густа консистенція майонезу. Якщо соус не густішатиме, поставте його на кілька хвилин до холодильника, щоб вирівняти температури інгредієнтів. А тоді знову спробуйте збити. За бажанням, до майонезу можна додавати спеції собі до смаку та регулювати кількість солі.