Рецепт Карі з креветками
Рецепт Карі з креветками
Приготування
20 хвилин
Порції
2
Складність
Легко
Інгредієнти
3 зубчики часнику
1 фіолетова цибулина
2 ст.л. олії
2 ст.л. червоної пасти карі
300 г креветок
400 мл кокосового молока
200 мл бульйону
2 ст.л. соєвого соусу
рис і лайм для подачі
Покроковий рецепт
- Дрібним кубиком наріжте 3 зубчики часнику та 1 цибулину. Розігрійте пательню, додайте 2 ст.л. олії, викладіть часник, цибулю та 2 ст.л. пасти карі. Ретельно розмішайте пасту та смажте 2-3 хвилини.
- Додайте на пательню 300 г очищених креветок, смажте їх 2 хвилини, перемішайте. Наріжте соломкою 1 червоний перець і додайте на пательню. Смажте разом 1 хвилину.
- Вилийте на пательню 400 мл кокосового молока, 200 мл бульйону та 2 ст.л. соєвого соусу. Перемішайте та тушкуйте страву ще 10 хвилин.
- Подавайте карі з вареним рисом, за бажанням збризніть соком лайма.
Скільки пасти використовувати
Отож червона паста карі направду гостра. Класично на 2 порції карі варто додавати 2 ст.л. пасти. Але якщо ви не звикли до гострого, радимо спершу додати 1 ст.л., скуштувати і, якщо хотітиметься більше, додати ще 1 ст.л. спеції.
З чим готувати карі
Ми вирішили приготувати карі з креветками, адже вони чудово пасують до гострої пасти. Цей же рецепт можна адаптувати і під курку чи свинину до вашого смаку, але спершу наполегливо рекомендуємо саме креветку. До речі, рецепт курки карі в нас також є.
Кокосове молоко беріть густе, а не “кокосовий напій”, який часто додають в каву. Адже саме жирне густе молоко забезпечить потрібну консистенцію страви. Також радимо брати фіолетову цибулю, а не звичайну ріпчасту – так буде смачніше.
Також для карі потрібен бульйон – це може бути курячий, рибний, свинячий чи овочевий бульйон до вашого смаку. Якщо бульйону немає, ви можете додати воду, але страва не матиме насиченого смаку.