Рецепт Баклажани парміджано
Рецепт Баклажани парміджано
Приготування
1 год
Порції
4
Складність
Помірно
Інгредієнти
800 г баклажанів
½ ч.л. солі
5-6 ст.л. олії
450 г томатів пелаті
2 ст.л. томатної пасти
1 зубчик часнику
½ ч.л. орегано
⅓ ч.л. цукру
200 г моцарели
50 г пармезану
Покроковий рецепт
- Вимийте 800 г баклажанів і наріжте кожен слайсами вздовж. Присоліть їх ½ ч.л. солі та дайте трішки постояти. Увімкніть духовку розігріватися до 190 градусів.
- Розігрійте пательню з 2 ст.л. олії та обсмажте баклажани до румʼяності з двох боків по 3-4 хвилини з кожного. Додавайте олію, коли вона всотуватиметься баклажанами.
- Перебийте 450 г томатів пелаті у блендері, додайте 2 ст.л. томатної пасти, 1 подрібнений зубчик часнику, ½ ч.л. орегано та ⅓ ч.л. цукру. Перемішайте та проваріть 2-3 хвилини на середньому вогні.
- Натріть на тертку 200 г моцарели та 50 г пармезану в різні ємності. У керамічну форму для випікання розміром приблизно 22 на 23 см викладіть шарами баклажани, томатний соус, моцарелу, потім знову доки не використаєте всі інгредієнти. На верхній шар не кладіть моцарелу.
- Запікайте баклажани 20 хвилин. Потім дістаньте їх, притрусіть натертим пармезаном і допечіть впродовж іще 10 хвилин. Подавайте страву гарячою.
Які продукти використовувати
Для соусу ми вирішили спростити собі завдання та використовувати готові томати пелаті. Вони ніжні та смачні. Але за бажанням ви можете приготувати домашні “пелаті”. Для цього кілька томатів (500 г) треба надрізати по шкірці, викласти в киплячу воду на 40 секунд, а потім відразу перекласти в холодну воду. Потім треба зняти шкірку, нарізати томати кубиком і готувати соус так, як у рецепті.
З сирів радимо обирати моцарелу, яка дасть приємну розсталу консистенцію, а також пармезан для смаку й аромату.
Що додати до баклажанів
Якщо вам хочеться наблизити смак італійської страви баклажани парміджано до лазаньї, ви можете спробувати приготувати ту ж саму страву з додаванням підсмаженого фаршу між шарами овочів. Або ви можете додати більше сиру чи його різновидів.