Рецепт Сицилійська капоната з баклажанами та томатами
Рецепт Сицилійська капоната з баклажанами та томатами
Приготування
35 хв
Порції
2
Складність
Легко
Інгредієнти
1 великий баклажан (приблизно 550 г)
1 червона цибулина
3 зубчики часнику
150 г оливок (без кісточок)
1 ст. л. каперсів
2 томати
1 ст. л. винного оцту
сіль до смаку
перець до смаку
3 ст. л. оливкової олії
½ ч. л. орегано
10 гілочок петрушки
50 г мигдалю (за бажанням)
Капоната: покроковий рецепт
- Підготуйте овочі: баклажан помийте, просушіть та наріжте кубиками зі стороною 2 см; червону цибулину почистьте, наріжте півкільцями; 3 зубчики часнику розчавіть; 2 томати наріжте кубиками.
- Викладіть нарізаний баклажан на розігріту з 3 ст. л. олії пательню та обсмажте на середньому вогні 5 хв. Додайте на пательню цибулю та часник і смажте інгредієнти ще 3-4 хв.
- Додайте на пательню 1 ст. л. каперсів, 150 г оливок, 1 ст. л. винного оцту, порізані кубиком томати. Перемішайте та тушкуйте страву 15 хв під закритою кришкою.
- Наприкінці приготування додайте ½ ч. л. орегано, сіль та перець собі до смаку, дрібно нашатковану петрушку. А при подачі, за бажанням, прикрасьте страву подрібненим мигдалем.
Поради з приготування капонати
Щоб баклажани не гірчили. Інколи баклажани (через вік або сорт) можуть гірчити. Аби цього не сталося, нарізаний овоч можна засолити на 1-2 години, потім промити в холодній воді та відтиснути рушником від зайвої вологи. Якщо ви впевнені в якості своїх овочів, цей крок можна пропустити. До речі, з баклажанів готують ще одну популярну італійську страву — баклажани парміджано, з моцарелою, томатами та пармезаном.
Альтернативні інгредієнти. За бажанням, замість петрушки ви можете використати базилік, мигдаль замінити кедровими горішками або родзинками, а замість томатів додати до страви томатну пасту.
Як подавати капонату
Традиційно капонату подають зі скибками обсмаженого хліба як закуску. Так, щоб гості могли самостійно поєднати страву з хрумкими хлібцями. Крім цього ви можете додати капонати до сендвічів, подавайте її як соус до запеченої курочки чи риби.