Рецепт Рагу з кабачків і баклажанів
Рецепт Рагу з кабачків і баклажанів
Приготування
45 хв
Порції
2
Складність
Легко
Інгредієнти
1 кабачок (приблизно 350 г)
1 баклажан (приблизно 450 г)
1 ріпчаста цибулина
2 зубчики часнику
1 морквина
1 помідор
2 ст. л. олії
2-3 гілочки петрушки
½ ч. л. солі
100 мл води
перець до смаку
Покроковий рецепт
- Овочі помийте. Баклажан, кабачок та помідор наріжте кубиками (шкірку я не знімаю), почистьте та наріжте ріпчасту цибулину, почистьте та наріжте півкільцями моркву.
- Обсмажте нарізаний баклажан 2-3 хв на розігрітій пательні з 2 ст. л. олії. Додайте до баклажана нарізаний кабачок, цибулю, моркву та томат. Тушкуйте овочі 10 хв на середньому вогні.
- Додайте ½ ч. л. солі, налийте 100 мл води, накрийте кришкою та тушкуйте 15-20 хв до готовності овочів.
Поради з приготування овочевого рагу
Якщо маєте овочевий або м’ясний бульйон, буде смачно використати його замість води. Також, за бажанням, пограйтеся зі спеціями, наприклад до рагу можна додати духмяний перець, базилік, перець чилі та лавровий лист.
Взагалі, для рагу ви можете використовувати ті овочі, що вже є у вас під рукою, наприклад додати до рагу стручкову квасолю чи солодкий перець або навіть печериці. Заміст томату можна додати трішки томатної пасти або томатного пюре. Немає баклажанів, не біда — готуйте рагу з кабачків, також за моїм рецептом.
Як подавати овочеве рагу
Овочеве рагу чудово пасуватиме як гарнір до м’яса, смаженого чи запеченого, а також до котлет. Якщо ви хочете, аби вечеря вийшла більш поживною, поєднайте рагу з відвареним білим чи бурим рисом, гречкою, булгуром чи картопляним пюре.