Рецепт Рагу з кабачками
Рецепт Рагу з кабачками
Приготування
45 хв
Порції
4
Складність
Легко
Інгредієнти
1 кабачок
1 цибулина
1 морква
1 перець солодки “білозірка”
1 томат
2 ст. л. рослинної олії
½ ч. л. солі
перець до смаку
2 зубчики часнику
100 мл води або бульйону
5 гілочок петрушки (за бажанням)
Покроковий рецепт
- Помийте та висушіть всі овочі. Цибулю та моркву очистьте, наріжте кубиками, так само наріжте кубиками томат, перець та кабачок (з останнього не потрібно зрізати шкірку). Нарізану цибулю обсмажте з 2 ст. л. рослинної олії 3-4 хв. Додайте на пательню до цибулі моркву та смажте на середньому вогні помішуючи ще 5 хв.
- Додайте нарізаний перець, томат та тушкуйте овочі під закритою кришкою 10 хв.
- Додайте нарізаний кубиками кабачок, ½ ч. л. солі, перець до смаку та 2 подрібнені зубчики часнику та перемішайте рагу.
- Додайте 100 мл води або бульйону, накрийте кришкою та тушкуйте на невеликому вогні ще 10-15 хв або до готовності. Якщо ви бачите, що овочі і так дали багато соку, то можете трохи зменшити кількість води чи бульйону. При подачі прикрасьте страву мілко нашаткованою петрушкою.
Що можна додати до рагу
Оскільки рагу — страва, що містить багато різних продуктів, а ще не потребує точного відмірювання кількості інгредієнтів, ви можете досить легко експериментувати зі складниками.
Спеції. Лавровий листок, розмарин, чебрець, свіжий, нарізаний кружальцями перець чилі, гвоздика, насіння фенхелю чудово підійдуть рагу.
Гриби. Якщо під рукою є трохи печериць, їх також можна використати.
Більше овочів, наприклад картопля або баклажан.
М’ясо. Я пропоную приготувати легке овочеве рагу, але ви завжди можете додати трохи курятини, яловичини, індички або свинина, щоб зробити страву поживнішою. Слід зачистити м’ясо від плівок, нарізати його шматочками або кубиками та обсмажити на пательні до того, як додавати овочі.
Як подавати рагу з кабачками
Для смачного обіду або вечері, раджу подавати рагу разом з гарніром. Гарно підійдуть відварені крупи, наприклад булгур, рис (білий або дикий), кускус, перловка, гречка. Також відварена паста (наприклад паста пене або фузілі) та запечена картопля добре смакуватимуть з овочевим рагу.