Рецепт Сочевиця з овочами. Рецепт зі шкільного меню
Рецепт Сочевиця з овочами. Рецепт зі шкільного меню
Приготування
50 хвилин
Порції
4
Складність
Легко
Інгредієнти
270 г зеленої сочевиці у сухому вигляді
675 мл води
1 середня цибуля (185 г)
1 солодкий перець (200 г)
2 моркви (350 г)
20 мл олії
550 мл води
25 г томатної пасти
сіль до смаку
⅓ ч. л. солодкої меленої паприки
⅓ ч. л. меленого часнику
Сочевиця з овочами: покроковий рецепт
- Переберіть 270 г сочевиці від бруду та ретельно промийте 2-3 рази під проточною водою. Залийте бобові 675 мл води та варіть без солі на слабкому вогні протягом 10-15 хвилин.
- Відкиньте готову сочевицю на сито, щоб стекла зайва рідина.
- Почистіть та поріжте кубиком 1 середню цибулю (185 г), 1 солодкий перець (200 г) та 2 невеликих моркви (350 г).
- Обсмажте до прозорості цибулю на 20 мл олії, додайте моркву й перець та смажте овочі на середньому вогні протягом 7-10 хвилин.
- Розведіть у 550 мл гарячої води 25 г томатної пасти. Додайте до овочів відварену сочевицю і залийте все отриманою томатною сумішшю.
- Додайте сіль до смаку, ⅓ ч. л. солодкої меленої паприки, ⅓ ч. л. меленого часнику, перемішайте і тушкуйте на слабкому вогні без кришки ще 10-15 хвилин. Нехай смакує!
Яку сочевицю обрати
Для такого рагу найкраще підійде зелена або коричнева необроблена сочевиця. Мається на увазі така, що має оболонку та не буде розварюватися у кашу. Раджу замочувати цей продукт хоча б на 6 годин або на ніч, щоб бобові краще засвоювались.
Але якщо у вас немає на це часу, не страшно, бо будь-яка сочевиця вариться доволі швидко. За схожим принципом можна приготувати тушковані овочі з машем, ще одним крутим різновидом бобових.
Поради з приготування сочевиці з овочами
Страва готується доволі просто та має простір для ваших експериментів. Наприклад, можна погратися зі спеціями та додати лавровий лист, кумин, чорний перець та чебрець. Можна додати також трохи імбиру для пікантності.
З овочів використав цибулю, моркву та солодкий перець, але також сочевиця смакуватиме з селерою. Ця страва стає насиченішою, коли остигне та стабілізується, тому раджу готувати її звечора, а їсти на сніданок. Перед подачею прикрасьте бобові свіжою зеленню та смакуйте із задоволенням!