8390 Рецепт Салат з зелених помідорів на зиму

Рецепт Салат з зелених помідорів на зиму


Рецепт Салат з зелених помідорів на зиму

Приготування
1 година

Порції
2

Складність
Легко

Інгредієнти

1100 г зелених помідорів
1 червоний перець
1 морква
1 цибуля
100 мл олії
1 ст. л. солі
5 шт. чорного перцю горошком
5 шт. духмяного перцю горошком
3 лаврових листи
70-100 г цукру
½ шт. гострого перцю
5 зуб. часнику
50 мл яблучного оцту 6%

Покроковий рецепт

  1. Поріжте 1100 г зелених томатів на 4 або 6 частинок залежно від розміру помідорів.
  2. Далі поріжте соломкою 1 червоний перець та 1 моркву. Моркву також можна натерти на тертці для моркви по-корейськи.
  3. Поріжте напівкільцями 1 цибулю.
  4. Викладіть всі овочі у каструлю, додайте 100 мл олії та поставте на вогонь. Тушкуйте овочеву суміш 10 хвилин, періодично помішуючи.
  5. Далі додайте 1 ст. л. солі, 5 шт. чорного та духмяного перцю горошком, 3 лаврових листи, 70-100 г цукру та ½ шт. подрібненого гострого перцю.
  6. Вичавіть у каструлю 5 зубчиків часнику через прес. Перемішайте та проваріть суміш ще 20 хвилин.
  7. Додайте до овочів 50 мл яблучного оцту 6% та тушкуйте салат ще 10 хвилин.
  8. Пересипте овочі у чисті літрові банки. Стерилізуйте банки протягом 20 хвилин від моменту закипання води.
  9. Закрийте банки кришками. Переверніть їх дороги дриґом та зберігайте у темному прохолодному місці. Нехай смакує!

Стерилізація банок

Існують різні способи стерилізації банок, причому як пустих, так і заповнених. У випадку з салатом стерилізувати будемо вже заповнені банки. З даної кількості інгредієнтів у мене вийшло зробити дві літрових банки, що доволі зручно, бо вони ідеально поміщаються в одну невеличку каструлю.

Для стерилізації потрібно покласти на дно каструлі рушник, встановити на ньому банки, прикриті чистими кришками. Далі залити воду у каструлю, щоб вона заповнила простір на ⅔ від висоти банок, і включити вогонь. Від моменту закипання води має пройти в середньому 15-20 хвилин.

Читайте ще:  Рецепт Помідори з червоною горобиною

Які томати обрати

Зелені помідори ідеально підходять для консервації, бо зазвичай вони пружні та мʼясисті. Головне, обирати плоди без вм’ятин та інших пошкоджень. Серед зелених томатів є різні сорти, кожен з яких має свої переваги.

Наприклад, у консервованому овочевому салаті буде цікаво смакувати сорт “Зелена зебра”, тому що плоди мають солодкуватий, але водночас терпкий смак.

 

По теме: ( из рубрики Рецепти Консервація Помідорів )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top