Рецепт Салат з зелених помідорів на зиму
Рецепт Салат з зелених помідорів на зиму
Приготування
1 година
Порції
2
Складність
Легко
Інгредієнти
1100 г зелених помідорів
1 червоний перець
1 морква
1 цибуля
100 мл олії
1 ст. л. солі
5 шт. чорного перцю горошком
5 шт. духмяного перцю горошком
3 лаврових листи
70-100 г цукру
½ шт. гострого перцю
5 зуб. часнику
50 мл яблучного оцту 6%
Покроковий рецепт
- Поріжте 1100 г зелених томатів на 4 або 6 частинок залежно від розміру помідорів.
- Далі поріжте соломкою 1 червоний перець та 1 моркву. Моркву також можна натерти на тертці для моркви по-корейськи.
- Поріжте напівкільцями 1 цибулю.
- Викладіть всі овочі у каструлю, додайте 100 мл олії та поставте на вогонь. Тушкуйте овочеву суміш 10 хвилин, періодично помішуючи.
- Далі додайте 1 ст. л. солі, 5 шт. чорного та духмяного перцю горошком, 3 лаврових листи, 70-100 г цукру та ½ шт. подрібненого гострого перцю.
- Вичавіть у каструлю 5 зубчиків часнику через прес. Перемішайте та проваріть суміш ще 20 хвилин.
- Додайте до овочів 50 мл яблучного оцту 6% та тушкуйте салат ще 10 хвилин.
- Пересипте овочі у чисті літрові банки. Стерилізуйте банки протягом 20 хвилин від моменту закипання води.
- Закрийте банки кришками. Переверніть їх дороги дриґом та зберігайте у темному прохолодному місці. Нехай смакує!
Стерилізація банок
Існують різні способи стерилізації банок, причому як пустих, так і заповнених. У випадку з салатом стерилізувати будемо вже заповнені банки. З даної кількості інгредієнтів у мене вийшло зробити дві літрових банки, що доволі зручно, бо вони ідеально поміщаються в одну невеличку каструлю.
Для стерилізації потрібно покласти на дно каструлі рушник, встановити на ньому банки, прикриті чистими кришками. Далі залити воду у каструлю, щоб вона заповнила простір на ⅔ від висоти банок, і включити вогонь. Від моменту закипання води має пройти в середньому 15-20 хвилин.
Які томати обрати
Зелені помідори ідеально підходять для консервації, бо зазвичай вони пружні та мʼясисті. Головне, обирати плоди без вм’ятин та інших пошкоджень. Серед зелених томатів є різні сорти, кожен з яких має свої переваги.
Наприклад, у консервованому овочевому салаті буде цікаво смакувати сорт “Зелена зебра”, тому що плоди мають солодкуватий, але водночас терпкий смак.