Суп з кукурудзою
Содержание
Суп з кукурудзою
Інгредієнти для «Суп з кукурудзою»:
Бекон — 150 г
Цибуля ріпчаста (невеликий) — 1 шт
Чебрець (сушений) — 2 пучкою.
Часник — 1 зуб.
Картопля — 2 шт
Бульйон (м’ясний або овочевий) — 500 мл
Сливки (11% або молоко) — 250 мл
Кукурудза (заморожена) — 250 г
Олія соняшникова — 2 ст. л.
Лист лавровий — 1 шт
сіль
зелень
Перець чорний
Рецепт «Суп з кукурудзою»:
- Лук і бекон дрібно порізати. У каструлі розігріти олію і підсмажити на ньому бекон разом з цибулею. В кінці додати чебрець і перець.
- Картоплю порізати маленькими кубиками, часник дрібно порубати.
- Як тільки цибуля почне набувати золотистий колір, додати часник, перемішати і через хвилину додати картоплю. Перемішати, обсмажувати 1-2 хвилини.
- Приготувати заморожену кукурудзу, розморожувати її не потрібно.
- У каструлю додати бульйон (я користуюся бульйонних кубиків, противники кубиків можуть просто розвести в окропі ложку вегето або зварити бульйон — м’ясний або овочевий, який більше подобається). Додати лавровий лист, накрити каструлю кришкою і варити на середньому вогні 10 хвилин, до готовності картоплі. Потім всипати кукурудзу. Прогріти суп до розморожування кукурудзи.
- Вийняти лавровий лист, влити вершки або молоко, довести до кипіння. Третю частину супу вилити в блендер і зробити пюре.
- Вилити це пюре в каструлю і поварити буквально пару хвилин, кукурудза не повинна розваритися. Посолити і поперчити за смаком. Якщо суп вийде густий, додати трохи води, дивіться по консистенції. Посипати дрібно посіченою зеленню, у мене петрушка і чебрець.
- Суп готовий. Подавати з коржами або з білим хлібом.
Смачного!
По теме: ( из рубрики Рецепти Супів )